Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun ile 1997-1998'den bu yana kapalı olan imam hatip okullarının ortaokul bölümleri yeniden açılıyor. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkarılmasıyla Giresun'da kapatılan İmam Hatip Ortaokulu 15 yıl aradan sonra tekrar öğrencilerine kavuşmaya hazırlanıyor. 23 Temmuz'da başlayan kayıtların ardından beklenmedik oranda talebin geldiğini belirten Giresun İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Murat Pir, 120 kontejan olarak belirlenen okulun şimdiden

yüzde 50 seviyelerine ulaştığını söyledi. Giresun'daki İmam Hatip Ortaokulu'nun 15 yıl aradan sonra tekrar öğrencilerine kavuşacağını belirten Okul Müdürü Pir "Daha öncede İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet veren okulumuzda 4 sınıftan 120 öğrenci olarak program yapılmıştı. Fakat henüz kayıtlar başlayalı bir hafta olmasına rağmen yüzde 50'lik orana ulaşılmıştır. Yapılacak kayıtlarda bazı velilerimizin yeterince bilgi eksikliği olduğunu gördüğümüzden bir açıklama ihtiyacı hasıl oldu. Velilerimizin kayıt için sadece öğrencimizin kimlik fotokopisini getirmesi yeterli olacaktır. Birde ilk 4 yıllık eğitimi bitirmesi gerekmektedir.İlk dört yıllık eğitimin ardından okulumuza bir kimlik fotokopisiyle müracaat edebilirler. Ayrıca ikinci 4 yıllık eğitime giden öğrencilerimizin velileri de isterlerse kayıtlarını okulumuza almaları mümkündür" dedi.

Öğrenciler için taşımadan, yemeğe kadar her şeyinin düşünülmekte olduğunu da belirten Okul Müdür Pir "Okulumuzda

tam gün eğitim yapılacaktır. Öğrencilerimiz öğleyin ücretini ödeyerek sulu ve sıcak yemek yiyebileceklerdir. Daha önceleri taşımalı olarak okullarına gelenler yine taşımalı kapsamına alınacaktır. Belediye sınırları içinden gelen öğrencilerimiz için sene başında velilerle görüşülerek servis ayarlanacaktır" diye konuştu.

Okul Müdür Pir, yeni açılacağı için öğretmen kadrosunda bir endişe yaşanmaması gerektiğini de hatırlatarak il içi atamalarda okulun öğretmen kadrosunun atamalarının yapıldığını da sözlerine ekledi.