61saat Haber Servisi

 Trabzon İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu, yeniden Karadeniz Teknik Üniversitesi rektörlüğüne seçilen Süleyman Baykal'a tebrik ziyaretinde bulundu. 

Ziyarete İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Koç, Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi ve Ekrem Sağlam, Başhekim Cemil Bayarslan, İşletme Müdürü Hakan Sağlam katıldılar.

Baykal'a destek mesajı

Hastane heyeti ziyaretlerinde, yeniden KTÜ rektörlüğüne seçilen Prof. Dr. Süleyman Baykal'a ''Ekip arkadaşlarımız ve yönetim kurulumuzla her zaman yanınızdayız.'' mesajını verdiler. Bu destek mesajı üzerine teşekkürlerini sunan Baykal ise, İmperial Hastanesi'nin sahip olduğu nitelikler ile şehir için ihtiva ettiği önemden bahsetti. 

135 yatak, 5 ameliyathane ve 500'e yakın çalışan 

İmperial Hastanesi'nin bugün 135 yatak, 5 ameliyathane ve 500'e yakın çalışanıyla şehrin lokomotif kurumlarından olduğunu, ayda 35.000 hastaya hizmet verdiğini kaydeden hastane yönetim kurulu, bu istatistikleri ile kendisi de bir tıpçı olan Süleyman Baykal'dan takdir topladı. Hastanenin bir şehir hastanesi olmaktan çok, verdiği kaliteli hizmetin bir sonucu olarak Rize, Giresun, Samsun ve Gümüşhane gibi civar illerden de yoğun bir hasta akışına sahip olduğu ise konuşmanın başlıklarından bir tanesi idi...

Baykal hizmette markalaşmanın önemini vurguladı 

İmperial Hastanesi'nin bugünkü durumu hakkında konuşan Rektör Baykal; ''Bu böyledir, çok uzun bir süre belir bir standartı tutturursanız artık markalaşıyorsunuz. Şu anda bu bölgede İmperial Hastanesi'ni marka olarak bilmeyen yok. Bu güzel bir şey, kurumsallaşma böyle olur.'' dedi. Bu başarının arkasında İmperial markasının halkla, çevre ile iç içe olmasının yattığını belirten hastane yönetim kurulu başkan yardımcısı Mehmet Çelebi, üniversitemizle, belediyemizle, valiliğimizle, her zaman istişareye açık olduklarını belirtti. Bizim hastanemize gelip de tedavi olmayan yok! Hastanenin bu koordine olma ve halkla iç içe kalma durumunun, insanların tercihi anlamında İmperial'i seçmelerinde etkili olduğunu belirten Çelebi, ''Bizim hastanemize gelip de tedavi olmayan yok, parası olan da oluyor olmayan da.'' diyerek, sağlık hizmeti alanında iletişimin ne kadar önemli bir araç olduğunu da vurguladı. Karşılıklı sohbet içerisinde Baykal'ın ''Alan sıkıntınız oldu?'' sorusuyla hastanedeki mevcut çalışma ve yatırımlardan bahseden yönetim kurulu üyeleri; yatak kapasitelerini geçmiş yıllara göre arttırdıklarını fakat en büyük sıkıntılarının otopark olduğunu kaydettiler. 

Otopark sorunu bütün kurumlarımızda var. 

''Şu anda en büyük sıkıntımız otopark sorunu, sizde olduğu gibi.'' diyen Hastane Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, bu cümlesinin ardından Rektör Baykal'dan da onay aldı. Bu sorun hakkında, hem Büyükşehir hem de Ortahisar belediye başkanları ile valilik ile, sayın vekillerimizle görüşmelerimiz var diyen Çelebi, Lise altındaki boş atıl alanı, tüm yapını üstlenmek ve çevreyi daha güzel bir hale getirmek üzere yapıp tekrar devlete verip tekrar bize kiralamasını istiyoruz diyerek iki tarafın da kazançlı çıkacağı bir formül üzerinde durduklarını kaydetti.


Hem okul, hem vatandaş hem de hastane kazançlı çıkacak

Yapılacak çalışma sonrası lisenin para harcamadan bir gelir kaynağına sahip olacağını, buna ek olarak otopark sorunu olan vatandaşın da buradan kazanım sağlayabileceği ve nihayetinde hastanenin de otopark sorunun çözüleceğini kaydeden hastane yetkilileri, yaklaşık 3500 metre karelik bu alanın bu şekilde kullanılabileceğine dikkat çekti. 
Ülkenin genel sıkıntıları bizi sekteye uğrattı
Yapılan alçak ve menfur darbe girişiminin altyapı geliştirme çalıştırmalarını sekteye uğrattığını kaydeden İmperial heyeti, normal şartlarda tüm plan ve projelerinin çizili ve hazır olduğunu kaydettiler. Heyet bu konuşmanın ardından Prof. Dr. Süleyman Baykal’a ‘’Biraz da sizi dinlemek isteriz.’’ diyerek, Rektör Süleyman Baykal’ın düşüncelerini dinlediler.

Siz olmasanız bizim yükümüz artar…

Özel hastanelerin, devlet hastanelerinin yükünü azalttığına dikkat çeken Baykal, tıp fakültesindeki tamirat sebebiyle size daha çok ihtiyacımız var dedi. Trabzon’daki diğer hastaneleri de yakından takip ettiği anlaşılan Prof. Dr. Baykal, İmperial Hastanesi Başhekimi’ne ‘’Bir ara göz ağırlık gidiyordunuz, şimdi durum nedir?’’ demeyi de ihmal etmedi. Başhekim Cemil Bayarslan ise bu soruya, ‘’Kadın doğum ve çocuk hastalıkları.’’ alanlarında daha yoğun bir talep içerisinde olduklarını söyledi.

Trabzon’da kendi kendine ayakta kalabilen ve ciddi miktarda insana istihdam sağlayan kurumların başında olan İmperial Hastanesi, KTÜ Rektörü Baykal ile yaptıkları görüşmenin finalinde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler. Süleyman Baykal ziyaretinin ardından Trabzonspor Basın Sözcüsü ve rektör yardımcısı Prof. Dr. Asım Ören’e tebrik ziyaretinde bulundular.