Trabzon'da yaklaşık 1,5 yıl önce resmi nikahlı eşinin darp ederek, yüzüne tükürdüğü, üzerine işeyip, ters ilişkiye zorladığı kadın 5 ay tutuklu kalan kocasını affederek özgür kalmasını sağladı. Talihsiz kadın yaklaşık bir yıl sonra affettiği eşi tarafından yine şiddet görerek 3 çocuğuyla sokağa atıldı. Taka Gazetesi'nin haberine göre;

ÇOCUKLARIMIN BABASIDIR
Trabzon'un Erdoğdu mahallesinde oturan 3 çocuk annesi Ö.Y., 2010 yılı haziran ayı içerisinde , kendisine çocuklarının gözleri önünde darp edip, yüzüne tükürdüğü daha sonrada üzerine işeyip ters ilişkiye zorladığı resmi nikahlı kocası hakkında davacı oldu Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan M. Y. cezaevine gönderildi. Yaklaşık 5 ay sonra 8 kasım 2010 tarihinde Trabzon 2. Ağır ceza mahkemesin de görülen davanın ilk duruşmasından şikayetinden vazgeçen kadın eşinin tahliye olmasını sağladı.

SAĞLIK OCAĞINA SIĞINDI
Olaydan sonra yeniden tutuksuz yargılanan eşi ve 3 çocuğu ile birlikte Erdoğdu mahallesinde bulunan evde beraber yaşamaya başlayan kadın önceki gün eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle çocuklarıyla birlikte Mahallede bulunan sağlık ocağına sığındı. Eşinden kendisini sürekli darp ettiğini, ağır hakaretlere maruz kaldığını belirten Ö. Y., "ne yapacağımı şaşırdım korkuyorum, çocuklarımı bırakıp da bir yere de gidemiyorum. Onlardan ayrılmak istemiyorum. Ama sığınacak bir yerimde yok" dedi

KADIN SIĞINMA EVİNİ İSTEMEDİ
Yaşanan gelişmeler üzerine Trabzon valiliği Sosyal hizmetler il müdürlüğü kadına ve 3 çocuğuna sahip çıktı. Ö. Y ve 3 çocuğuna yaklaşık 2 yıldan beri parasal yardımda bulunduğunu belirten sosyal hizmetler yetkilileri, Ö. Y'yi kadın sığınma evine, çocukları da sosyal hizmetler il müdürlüğündeki yurtlara almak istedi. Çocuklarından ayrılmak istemediğini belirten Ö. Y, kurumun bu teklifini kabul etmediği bildirildi. Talihsiz kadın eşinin şehir dışında olması nedeniyle tekrar evine geri döndüğünü bildirildi.

OLAY NEYDİ
Trabzon'un Erdoğdu mahallesinde oturan Ö. Y (30) adlı 3 çocuk annesi kadın 4 Haziren 2010 tarihinde Kocasının kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla Cumhuriyet savcılığına başvurdu Ö.Y burada verdiği ifadede eşinin kendisinin darp etmesinin yanı sıra çocuklarının gözü önünde yüzüne tükürdüğü, çocuklarına da baskı yaparak yüzüne tükürttüğü, daha sonra üzerindeki elbiseleri parçalayıp sürükleyerek banyoya getirip üzerine işediği, ve burada kendisiyle zorla ters ilişkiye girdiğini iddia ederek 13 yıllık eşinden davacı olmuştu. Şikayet sonrası göz altına alınan M. Y çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.