Samsun'da emniyet ekiplerinin aldığı tedbirler sonrası ev soygunlarındaki sayı hızla düşerken hırsızlar bu kez de inşaat halindeki boş binaların elektrik kablolarını çalmaya başladı.

Özellikle merkeze bağlı Atakum ilçesindeki site şeklindeki inşaatla girip duvarlardaki kabloları çalan hırsızlar, inşaat sahiplerinin kabusu oldu. Üst üste iki defa inşaatlarının soyulduğunu söyleyen Özen İnşaat sorumlusu Üzeyir Kabadayı, "Yaklaşık 2 ay önce iki kez 33 daireli binamız, bir seferde 20 daireli binamız soyuldu. Gelen hırsızlar giriş kapıları kapalı olduğu için binaya birinci kattaki balkon kapısını kırıp içeri girmişler. Dairelere çekili olan antikron kabloları kesip toplamışlar. Bu kabloların toplam ağırlığı 200-300 kilo arasındadır. Bu sebeple bu işi tek bir kişi yapmış olamaz bizce ekip işi gibi duruyor. Bizim inşaatımız yerleşim yerlerine yakın olmasına rağmen iki defa soyuldu. Yukarı kısımdaki inşaatlara belki de her gün hırsızlar giriyordur." dedi.

İnşaatın bitme aşamasına geldiğini hatırlatan Kabadayı, üç hırsızlık olayında toplam zararlarının 20 bin liraya yakın olduğunu en önemlisinin de daireleri teslim süresinin hırsızlıklar yüzünden 5-6 ay gecikeceğini söyledi.

Samsun'un en modern ilçesi olan Atakum'un merkezinde yaşanan hırsızlıkların inşaat sahiplerini zor duruma düşürdüğünü belirten Üzeyir Kabadayı, geceleri devriye gezmesi için polise başvurduklarını ama bir sonuç elde edemediklerini, bundan sonra inşaat sahipleri olarak gerekirse silahlı bekçi tutacaklarını ifade etti.