Samsun'da 17 yıllık karısını, internetten başkasıyla görüştüğü gerekçesiyle 28 yerinden bıçaklayarak öldüren şahsın yargılanmasına başlandı.

Olay, İlkadım ilçesinin Karadeniz Mahallesi Letafet Caddesi No 48'de bulunan Bulut Apartmanı'nın 1. katında yaklaşık 6 ay önce gece saat 00.45 sıralarında meydana gelmişti. Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde teknisyen olarak çalışan Ahmet Candan (47), evlerinin salonunda 17 yıllık karısı 2 çocuk annesi Birsen Candan'ı önce çeşitli yerlerinden bıçaklayıp, bıçağın sapının kırılması sonucu bir başka bıçak alıp eşinin kalbine saplayıp öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı. Eşini internette başkaları ile konuştuğu iddiasıyla öldüren Ahmet Candan'ın Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına bugün başlandı. Ancak, Ahmet Candan cezaevinden adliyeye getirilmediği için duruşması öğleden sonraya ertelendi. Öğleden sonra da cezaevinden getirilmeyen Ahmet Candan'ın yerine avukatı Ata Giritli duruşmada hazır bulundu.

Ölen kadının annesi M.B., duruşmada verdiği ifadede, "Kızım, 17 yıllık evli ve 2 çocuk annesiydi. Kızımın internette başka birileriyle görüştüğünü kabul etmiyorum. Böyle bir şey kesinlikle olmaz. Benim kızımın 15 ve 13 yaşında 2 oğlu var. Biz çocuklarımıza kötü terbiye vermedik. Çocuklarımızı güzel şekilde yetiştirdik. Bu iddiayı kesinlikle kabul etmiyorum" dedi.

Baba Ş.B. ise damadının kızını kasten öldürdüğünü ve iftira attığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, ölen kadının bir başka biriyle internetten görüşüp görüşmediğinin tespiti için bilgisayarın bilirkişi tarafından incelenmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.