Rize İsmail Kahraman Kültürmerkezi'nde düzenlenen İnternet ve Yeni Medya Konferansı'nda önemli açıklamalr yapıldı. Rize Belediyesi'nin halkoyunarı ekibinin gösterisi ile start alan konferansta ilk konuşmayı İnternet Medya ve Bilişim federasyonu Genel başkanı Nizamettin Bilici yaptı ve İnternet Medyası'nın öneminden bahsetti. Önemli çalışmalara imza attıklarını,internet editörü meslek dalını resmiyete kavuşturdukalrını ifade eden Bilici internet yayını yapan kuruluşlara 500 ila 2 bin tl arasında bir destek müjdesi verdi. 

TOPLANTIYI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İMEF GENEL BAŞKANI BİLİCİ'NİN KONUŞMASININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

AYRINTILAR


- Rota Haber internet haber sitesi imtiyaz sahibi, internet medyası ve dünyadaki gelişmeler konusunda sunum yapıyor

- En Son Haber internet haber sitesi imtiyaz sahibi Serkan Kalemciler, internet Medyasında telif hakları ve kişilik hakları ihlalleri konusunda bir konuşma yaptı

- Haber61 imtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu'da konferansta bir konuşma yaptı.
" İnternet habercilğinde internet siteleri tam bir yarış halindedir. İnternet haberciliğinde bir başka önemli fark ise internet habercisinin 7/24 çalışmak zorunda olduğudur. Editörler her konuda bilgi sahibi olması gerekir. Editörlerin en önemli görevi ise haberi en iyi şekilde dikkat çekecek şekilde sunmaktır."



- Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Abdullah Koçhan, " İnternet medyası ve etkileri" konulu bir konuşma yapıyor. Koçhan, "İnternet medyasının diğer medyalara göre daha hızlı bir gelişim gösterdi. Medyanın karşısında ki izleyici veya okuyucu herhangi bir medyanın sunmuş olduğu içeriği okuyan dinleyen seyreden ve bundan bir sonuç çıkaran geniş bir kitle algılanıyor. Medya izleyicileri iletişim araştırmalarda görülen en önemli düşünce biçimidir. Bu modele göre geniş insan topluluğun bir araya gelmiş bağımsız hareket edebilen ve diğer hedef kitle hakkında fazla bilgisi olmayan bir topluluktur."

Ülkemiz dünyeda en çok internet kullanan 14. ülke. Nüfusa oranla ise bu oran yüzde 10'a düşüyor.
2000 yılında Türkiye'de 2 milyon internet kullanıcısı varken bugün bu rakam 36 milyona yükselmiştir.
Sosyal medyanın önemi büyüktür. Türkiye'de 31 milyon facebook kullanıımız var. internet kullanıcılarının yüzde 85'i facebook kullanıyor. Türkiye'de Facebook kullanıcılarının nüfusa oranı yüzde 40'tır.



- Atalay'dan sonra söz alan Rize Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Arif Yılmaz, " İnternet gelecğin en etkili haberleşme yöntemine aracılık etmektedir. Rize'de düzenlediğimiz bu manada ki kapsamlı bir çalışma sonrası bu konferansın olması bir tesadüf biz Rize Üniversitesi olarak yardımcı olmak adına elimizden gelen tüm imkanları seferber etmeye hazırız"

- YAZILI MEDYA, İNTERNET MEDYASINI RAKİP GÖRMESİN

Birinci’den sonra söz alan Basın İlan Kurumu Mehmet Atalay, şunları söyledi: 
“Bülent Arınç’ın basından sorumlu olması. Kendisine bağlı veya ilgili kuruluşlarla birlikte BİK olarak bizde Arınç ve diğer kurumlarla iş birliği içinde çalışıyoruz. Gerçekten uyumlu bir ekibiz. Birikmiş sorunları çözmek bir yana geleceğin medyasında hazırlayacağımız neler yapabilirizi tartışıyoruz. 
Bayağa uzun bir süredir devam eden internet medyasının hukuki bir zemine oturması internet medyasında çalışan arkadaşların birer gazeteci olarak kabul edilmesi arkadaşların sıkıntılarının mağduriyetlerinin giderilmesi için önemli çalışmalar var. 
Bu noktada katkı sunmayan kimse kalmadı. 
Basın yayın enformasyon üzerinden bir kanun çalışması yapıldı. Bakanlar Kurulunda imza aşamasına gelindi. Ancak bir takım eksiklikler noksanlıklar var ki yeniden üzerinde çalışılmaya başlandı. 
Bu yapılırken biz de internet medyasının ilan yoluyla desteklenmesi çin kanun teklifi olarak meclise gönderildi inşallah onu biz kanunlaştırdığımızda internet medyasının geleceği de parlak olacak. 
Bu noktada internet medyası ile ilgili bir takım kriterlerde belirlenecek.
Şuanda basının kullandığı pasta gittikçe küçülen bir pasta oldu. Çünkü özelleşen kurumlar özerkleşen kurumlar kendi reklam ajansları üzerinden reklamlarını dağıtıyor. Ancak kaybettiğimiz ilanları almaya çalışıyoruz. Yerel basına desteği arttırmaya çalışıyoruz. 
Bu noktada internet medyası, yerel medya mutlaka güçlü olmalı. Kamu reklamlarının basın ilan kurumu üzerinden yayınlanması için RTÜK ile görüştük ve bu inşallah semeresini verecek.



Hakkaten bizim güçlü basına ihtiyacımız var. A’dan Z.’ye inandığınızı şeyi yazın. Her hangi bir sansüre karşıyız. Biz istiyoruz ki vurduğu yerden ses gelsin. 
Bu işin uzmanı biziz. 36 kişilik genel kurulumuz var bu işin uzmanı biziz. Tarafsız bir kurumdur Basın İlan Kurulu.. Hiçbir siyasiye bağlı değildir. 
En özgür ülke ne kadar özgür ise bizde o kadar özgür olmak istiyoruz. Gazetecilerin eline pranga vurulmasın”