Pınaraltı Keleşli İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Çağlayan, Trabzon Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Öngöz, Pınaltı Keleşli İlköğretim Okulu Müdürü Fatih Akdoğan, Bilgisayar Kurs öğretmeni İlker Yolsal, kursiyerler, aileleri ve öğrenciler katıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Öngöz "Kursiyelerin hepsi yetişkin kişilerden oluşmaktadır. Bu projeden ben isterdim ki köyümüzün öğrencileri de istifade etsinler. Bilgisayar artık dünyamızda olmazlar arasında yerini alıyor. Artık bir insan iş aramaya gittiğinde bilgisayar bilip bilmediğini, yabancı dil bilip bilmediğini baş soru olarak sormaktadırlar. O bakımdan bu kursa katılan arkadaşlarımız bu projeden çok übyük katkılar elde etmişlerdir" dedi.

Bilgisayar kursunu bir ihtiyaç duydukları için açtıklarını belirten Bilgisayar kursu öğretmeni İlker Yolsal, "Köyümüzde bir ihtiyaç hissettiğimiz için böyle bir kurs açma istediğimiz vardı. Müdürümüz ve kursiyelerinde isteğiyle bu kursu açmaya karar verdik. Kursiyelerimiz başarılı oldu ve sertifika töreni yaptık. Sertifika törenini yapmakta ki amacımız sadece bu köyde sınırlı kalmasın biz zorluklarla okulumuza geliyoruz çalışıyoruz. Köyümüz ve halkımızla beraber gayret içerisinde birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Yüksek bir köyde böyle bir bilgisayar kursunu düzenledik ve gerçekleştirdik. Bazı yoksul köy okullarında da bu tür etkinlikler yapılsın ki köy okulları gerçek amacına ulaşsın. Öğrenci ve halk okulla bütünleşsin. Gerçek amacına ulaşarak eğitimi gerçekleştirsin" şeklinde konuştu.

Bilgisayar kursuna katılan ve başarı sağlayan Pınaraltı Köyü Keleşli Mahallesi Camii İmamı Ali Kemal Kurt ise, "Burada bilgisayar eğitimini duyduğumuz zaman bir köyde böyle bir çalışmanın olacağını herkesi heyecanlandırdı. Dolayısıyla bizlerde bunlara iştirak ederek bundan önce katılımcıları teşvik etmek lazım. Katılımcılar olmasaydı bu burada olmazdı. Hocalarımıza teşekkür ediyoruz. inşallah bunda sonra devamı gelir böyle projelerin" diye konuştu.