Trabzon Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Adnan Zengin, iş arayan ile işvereni bir araya getirecekleri, "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı"nda, yaklaşık bin 500 kişiye istihdam yolu açmayı hedeflediklerini bildirdi.

Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıl içinde gerçekleştirdikleri çalışmalardan elde edilen verilerin, insanların kurumu iyi anladığını ve tanıdığını ortaya koyduğunu belirtti.

Bu durumun, kendileri için kurumsal bir memnuniyet oluşturduğunu ifade eden Zengin, "Trabzon için özel bir durum söz konusu. Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu Trabzonlu. Sayın Bakanın varlığı bizler için çok büyük bir motivasyon. Sürekli arar ve Trabzon'un ihtiyaçlarını sorar, yapılabilecek işleri takip eder, bakanlıktaki yetkilileri Trabzon'la ilgili sürekli koşturur. Kendisi de buraya geldiğinde adeta gecesi gündüzü olmadan çalışır. Dolayısıyla Trabzon İŞKUR'un bakandan kaynaklanan bir sinerjisi, personelin motivasyonu var." diye konuştu.

Zengin, yaklaşık 100'ün üzerinde çalışanı bulunan kuruma ayda ortalama 13 bin kişinin başvuru yaptığına dikkati çekerek, verilere göre aynı grupta bulundukları iller arasında birinci sırada yer aldıklarını aktardı.

Yaptıkları önemli faaliyetlerden birinin de fuar çalışmaları olduğunu vurgulayan Zengin, 5. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nı 28-29 Eylül 2016'da gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.

Zengin, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek fuara, yaklaşık 100 kurumsal firmanın katılacağına işaret ederek, şunları söyledi:

"Kurumsal, istihdama katkı sağlayabilecek 100 firmanın stant açacağı fuarda iş arayanlar ile işverenleri buluşturacağız. Fuarda işveren firmasını tanıtabilecek, potansiyelini anlatacak. İşveren ile iş arayan ya da o alanda kariyer planlayan kişiler, ikili görüşme fırsatı bulacak. İş arayan ile i vereni bir araya getireceğimiz fuarda, yaklaşık bin 500 kişiye istihdam yolu açmayı hedefliyoruz."

İŞKUR'un, bir dakika bile durmadan vatandaşa hizmet için çalıştığını vurgulayan Zengin, kurumu anlatmak için iş yeri ziyaretleri yaptıklarını bildirdi.

Zengin, İŞKUR'un sivil toplum kuruluşundan özel sektör firmalarına ve kamu kurumlarına kadar iş yapmadığı yer olmadığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Kurs düzenlemekten tutun da toplum yararına program, işbaşı eğitimi gibi kadar çok sayıda proje yürütüyoruz. Bunları yaparken İŞKUR aslında bir eğitim kurumu gibi de çalışıyor. Bu noktada yaşadığımız en önemli eksiklik fiziki mekan yetersizliği. Yer sorununu ortadan kaldırmak için Sayın Bakanımız Soylu'nun talimatıyla şehir merkezindeki bir binayı satın almak üzereyiz. Bu konuya ilişkin işlemler neredeyse, tamamlanmak üzere. Fiziki mekan sorunumuzu da ortadan kaldırdıktan sonra vatandaşlarımıza daha da kaliteli hizmet sunabileceğiz."

Trabzon'un hizmetinde olduklarını anlatan Zengin, "Millete ne kadar hizmet edersek, bu millet bize o kadar geri dönüşünü veriyor. Çanakkale'de verdi, 15 Temmuz'da verdi. Biz bunun hakkını vermek zorundayız. Bu insanların hiçbirinin dışarıda bekleme durumu yok. Kimsenin, 'Benim İŞKUR'da işim vardı ama gidip görüşemedim.' demesine asla izin veremeyiz. Biz bu hassasiyetle çalışıyoruz." diye konuştu.