Ortahisar ilçesinin Üniversite Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na, İsrail ürünlerinin satışının yasaklanmasından ötürü teşekkür eden mahalle sakinleri Trabzon’un bu konuda tüm ülkeye örnek olmasının memnuniyetini yaşadıklarını ifade ettiler. 

Ramazan akşamlarında iftar ile sahur vakti arasında vatandaşlarla iç içe olmaya özel önem gösteren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, merkez Ortahisar ilçesinin Üniversite Mahallesi’nde vatandaşlarla hasbihal oldu.

Mahalle sakinlerinin büyükşehir yapılanması ile ilgili olarak sorularını yanıtlayan Başkan Gümrükçüoğlu, büyükşehir yapılanmasının tam olarak hayata geçirilmesi ile birlikte Trabzon’un hizmet anlamında istenilen noktaya geleceğini kaydederken, Üniversite Mahallesi’nde yürütülen çalışmalar hakkında da vatandaşlara bilgi verdi.

Vatandaşlarla olan sohbetinde Büyükşehir Belediyesi’nin işletmeciliğinde olan sosyal tesislerde İsrail menşeli ürünlerin satışının yasaklanması konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, yasağın devam edeceğini, vatandaşlarında İsrail ürünlerini boykot etmesi gerektiğini ifade etti. Gümrükçüoğlu bu konuda şunları kaydetti: “Filistin’de masum insanların, çocukların nasıl katledildiğini hepimiz görüyoruz. Gözü dönmüş İsrail, sudan bahanelerle Gazze’ye saldırıyor, Müslümanları katlediyor. Böyle bir ülkenin ürünlerini almamalıyız, satmamalıyız. Bu konuda toplumun bilinçlenmesi çok önemli. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin işletmeciliğinde olan sosyal tesislerde kesinlikle İsrail menşeli hiçbir ürün satılmayacaktır. Sizlerdende bu konuda çok rica ediyoruz, İsrail menşeli ürünleri evinize sokmayınız, işletmeleriniz de satmayınız.”

Başkan Gümrükçüoğlu’nu bu kararından ötürü tebrik eden vatandaşlar, Trabzon’un bu konuda tüm ülkeye örnek olmasının memnuniyetini yaşadıklarını ifade ettiler.