Sezon başında yaptığı iddialı transferlere rağmen sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor, bu hafta deplasmanda kader maçlarına çıkıyor. Sırasıyla Ziraat Türkiye Kupasında 3 Şubat Salı günü Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak olan bordo-mavili takım ardından Spor Toto Süper Lig’de 7 Şubat Cumartesi günü lig lideri Fenerbahçe ile Kadıköy’de karşılaşacak. Karadeniz ekibi oynayacağı iki maçta tüm planlarını galibiyet üzerine yaparken, hem kupada hem ligde iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.

Ziraat Türkiye Kupasında evinde konuk ettiği Keçirörengücü maçında rakibiyle golsüz berabere kalarak kupada gruptan çıkma şansını deplasmanda oynayacağı Akhisar Belediyespor maçına bırakan Trabzonspor, bu karşılaşmadan galibiyet veya beraberlik alması halinde bir üst tura çıkacak. Aksi bir durumda ise grupta 9 puanı bulunan bordo-mavili takımın elde ettiği puana diğer takımların ulaşması halinde kendi aralarındaki averaja bakılacak ve hangi takımın üst turda mücadele edeceği belirlenmiş olacak.

Spor Toto Süper Lig’de ise Fenerbahçe ile oynanacak maç Trabzonspor için hayati önem taşıyor. Lig lideri Fenerbahçe ile arasında 13 puanlık fark bulanan bordo-mavili takım zirve umutlarını sürdürme adına bu karşılaşmadan mutlak 3 puanla ayrılmayı planlıyor. Sahasında oynadığı Sivasspor ve Kayseri Erciyesspor maçlarından 6 puanla ayrılarak çıkışa geçen Karadeniz ekibi, teknik direktör Ersun Yanal, yönetiminde sarı-lacivertli takıma Kadıköy’de bu sezon ilk yenilgisini tattırarak zirve yolundaki çıkışını sürdürmek istiyor.

TRABZONSPOR AÇISINDAN FENERBAHÇE MAÇININ ANLAMI BÜYÜK

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan ezeli rekabetin yanı sıra 3 Temmuz şike süreciyle yeni bir boyut kazanan iki takım arasındaki gelişmeler sıcaklığını korurken, sarı-lacivertli takımın yaşadığı son şampiyonluk imzası bulunan teknik direktör Ersun Yanal, olaylı bir şekilde Fenerbahçe ile yollarını ayırmıştı. Yanal, zorlu maç öncesi sağduyulu mesajlar verirken "Futbolun içinde kalacağız" diyerek, diğer etkenlerle ilgilenmediklerine vurgu yaptı. Lider Fenerbahçe’yi Kadıköy’de teknik ve taktik yönden devirmenin planlarını yapan tecrubeli hoca eski takımına süpriz hazırlığı içinde olduğu belirtiliyor.

ERKEN ZENGİN OLAYI

Ara transfer döneminde en çok konuşulan isimlerin başında gelen ve Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında gidip-gelen Erkan Zengin, bordo-mavili takıma transfer olurken, şimdiye kadar forma giydiği 3 maçta Avni Aker dışına çıkmayan tecrübeli futbolcu ilk deplasman maçına Kadıköy’de çıkacak. Bordo-mavili takımın yeni transfer Fenerbahçe maçında ortaya koyacağı performans ile hem teknik direktör Ersun Yanal’ın hemde taraftarların beklentisine karşılık vermek istiyor.