61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Araklılı Yakup Yılmaz her ne kadar Finlandiya’da yaşayıp seçimlere katılmaya kadar yükselse de Trabzonluluk duruşundan taviz vermiyor.

24 TURİSTİ GETİRDİ

Hemşerimiz İlginç bir projeye imza attı. “Komşusunu şehrine, köyüne getir” kampanyası başlatarak 24 turisti Trabzon’a getirdi.
Trabzon Usta Otel’de konaklamasını gerçekleştiren 24 Finlandiyalı Turist daha sonra Trabzon’u gezmek üzere yola çıktı.

4 gün boyunca tatil yapacak olan Finli turistler ile yakından ilgilenen Yakup Yılmaz önce Uzungöl’e ardından da Araklı’daki köyüne getirip, Sümela’ya ardından da Ayder’e kadar getirecek.
Trabzon Araklılı bir Orman Mühendisi olan Yakup Yılmaz’ın bu davranışı AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar tarafından büyük beğeni ile karşılanırken Trabzon Kültür Turizm il Müdürlüğü gelen 24 Finli turistlere Trabzon’u anlatan bir kitapçık ve Bordo Mavi şal hediye etti.

ŞAL BİLE MUTLU ETTİ

Hediye edilen şallar karşısında büyük mutluluk yaşayan Finli turistler “Yakup kardeşimiz bize Trabzon’dan çok bahsetti. Biz bu güzide şehri internette birçok defa izledik. Şimdi yerinde inceleyeceğiz. Çok güzel bir şehir.  Tatilimizin iyi geçeceğine inanıyoruz.”  İfadelerini kullandı.

1000 TURİST PLANLIYORUZ


Organizasyonda başrol oynayan Trabzon Araklılı Yakup Yılmaz “Komşunu al köyüne şehrine getir projesi benim hayalim olan bir projeydi. Bu proje kapsamında Finlandiya’daki komşularımı Trabzon’a getirdim. Trabzon’u çok beğeneceklerine inanıyorum. Trabzon turizmi için önemli adımlar bunlar. Asla küçümsenmemeli buraya gelen turistler Trabzon’u beğendiği takdirde diğer arkadaşları da yola çıkacak. En az 1000 Finli turisti Trabzon’a getirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Açıklamaların ardından turist kafilesi Trabzon’un turizm cenneti olan Uzungöl’e doğru hareket etti.