Trabzon’un Araklı ilçesinde manavlık yaparak geçimini sağlayan Dursun Ali Bacıoğlu, toplam 39 kurucusu olan Doğuş ve Aydınlık Partisi’ni (DAP) kurdu. Maddi imkansızlıklar nedeniyle manavın arkada tarafında bulunan bir odadan yürütülen parti faaliyetlerinin sosyal faaliyetlere de başlayamadığı belirtildi.

Doğuş ve Aydınlık Partisi (DAP) Genel Başkanı Dursun Ali Bacıoğlu, etkin bir düşünce sahibi olduğu için daha öncede bağımsız milletvekili adayı olarak seçimlere katıldığı belirterek, DAP'ın tüm insanlığın partisi olduğunu söyledi.

Fikirlerini ve düşüncelerini bundan sonra DAP ile dünyaya tanıtacaklarını söyleyen Bacıoğlu, “Doğuş ve Aydınlık Partisi, bundan sonra insanlığa huzuru ve saadeti getirecek parti olarak kurulmuştur. DAP, 39 kurucu üyeyle beraber, geçtiğimiz 15 Mayıs’ta kurulmuştur. Şuanda il ve ilçe teşkilatlarını kurmak üzere Araklı’da ilçe teşkilatını kurduk. Bundan sonra tüm Türkiye’de teşkilatlar kurulacak" dedi.

Doğuş ve Aydınlık Partisi'ne tüm insanlığın ihtiyacı olduğunu belirten Bacıoğlu "Partimiz dünyaya huzuru ve adaleti getirecektir. Bu partiye bütün insanların ihtiyacı var. Dünyada ezilen insanların ihtiyacı var. Genel faaliyetleri manavdan yönetmek zorundayız. Ekonomik olarak kendimizi ayakta tutmak zorundayız. Bizi izleyen insanların bizi durdurmaması gerekir. Bu partinin faaliyete tamamen geçmesi için insanların artık bu partiye katılmaları gerekiyor. Gelecek seçimlerde Doğuş ve Aydınlık Partisi olarak bizim inancımız seçimlere kadar il ve ilçe teşkilatlarını kuracaktır. MHP ve CHP baraj altında kalacaktır” iddiasında bulundu.