İşgücü arzı ile işgücü talebeni bir araya getirecek etkinlikle, mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi hedefleniyor.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, konuyla ilgili bir otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, etkinliğin işgücü talep edenlerle işgücü arzını buluşturacağını söyledi. Organizasyonun bir etkinlikten ziyade fuar şeklinde planlandığını anlatan Vali Yardımcısı Ertekin, etkinliğin temel hedefini şöyle özetledi; "Nitelikli gençlere işgücü piyasasıyla ilgili bilgileri aktarmak, çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sağlamak ve rehberlik etmek, staj, gönüllü çalışma, part-time çalışma ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirmek."

İşsizliğin tüm dünya toplumları için önemli bir sorun olduğuna dikkat çeken Ertekin, insanların AŞ ve iş edinmesinin toplumsal huzur açısından da önemli olduğuna vurgu yaptı. Sadece vasıfsız olanların değil, bazı üniversite mezunu gençlerin bile iş ve kariyer konusunda nasıl bir yol izleyeceklerini bilemeyebildiklerine değinen Ertekin, "Bu etkinlikle işgücü piyasası ile gençlerimizi buluşturacağız. Nasıl iş bulabileceklerini, kamu ya da özel sektörün kendilerine sağladığı imkanlardan nasıl faydalanabileceklerine, nasıl girişimce ve iş sahibi olacakları konusunda bilgiler edinecekler. Bu etkinlik gençlerimizin müteşebbis, üreteci yapıya sahip olmaları için önemli bir fırsat. Etkinlik kapsamında yapılacak panel ve oturumlarla yol ve yöntem öğrenecekler." dedi.

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin de ilkini gerçekleştirdikleri etkinliği bundan sonraki yıllarda da devam ettirmeyi planladıklarını ifade etti. Ertekin, etkinliğe katılacak gençlerin uzman konuşmacılardan alacağı bilgilerin yanı sıra, firma temsilcileriyle de direk olarak iletişim kurma imkanı bulacağını kaydetti.