Şehir eşleştirme programı kapsamında Trabzon ile İtalya’nın Lucca şehirleri arasında öncelikle ekoturizm, marka kentler ve kültürel miras alanlarının korunması ve geliştirilmesi  başlıklarında kurumsal işbirliği yapılması hedeflenmektedir. Şehir Eşleştirmeleri Programı kapsamında Trabzon ile İtalya’ nın Lucca şehirleri arasında kurumsal işbirliğini sağlamaya yönelik faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla Lucca Belediye Başkan Yardımcısı Francesco Raspini, Caponnori Belediye Başkan Yardımcısı Serena Frediani ve beraberindekiler İlimizde bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.

Bu kapsamda özellikle fındık ve çay üretimi hakkında bilgi almak için Trabzon’ un üretim üssü Arsin Organize Sanayi Bölgesini de ziyaret eden heyete Vali Yardımcısı Sn. Şükrü KARA ve İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Sn. Veysel BAŞER de eşlik ettiler. Trabzon Arsin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Koray TURAN ve Bölge Müdürü Hakkı YAZICI’ nın hazır bulundukları toplantıda, söz alan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Koray TURAN Organize Sanayi Bölgesi hakkında genel bilgilendirmede bulundu.

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Koray TURAN yaptığı konuşmasında, “ Organize Sanayi Bölgesi olarak Doğu Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren OSB’ler arasında gerek alt yapı, gerek üst yapı hizmetleri arasında öncü konumdayız. Ulaştığımız ihracat, ithalat ve istihdam rakamları da bunun göstergesidir. Bugün, 1200’ ü kadın olmak üzere yaklaşık 5000 kişi Bölgemizde istihdam edilmektedir. Bölgemizde 88 fabrikada, 16 farklı sektörde üretim yapılmaktadır. 2013 yılı ithalat ve ihracat rakamları ise Ülkemizin cari açığının kapanmasında Bölgemiz sanayicilerinin de büyük katkısı olduğunu göstermektedir. 2013 yılı rakamlarına göre Bölgemizden 315 milyon dolar ihracat ve 10 milyon dolar ithalat yapılmıştır. İthal ürünler daha ziyade ham madde şeklindedir. Tüm bu rakamlar Bölgemizin ve üretmeyi seven Trabzon insanının bir başarısıdır.” dedi.

İtalyan heyeti ise Bölgede bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti belirtirken, özellikle Bölgede faaliyet gösteren sektörler, öne çıkan sektörler, yan sanayi, yabancı ortaklıklı firmalar hakkında bilgi aldılar.

Vali Yardımcısı Şükrü KARA ise Trabzon ilindeki sanayi alt yapısı ve yatırım yapmak isteyen firmalara yönelik Akçaabat, Vakfıkebir, Beşikdüzü OSB’ler hakkında da ziyaretçileri bilgilendirildi.

Toplantının ardından Heyet, fındık üretimi konusunda faaliyet gösteren Başaran Entegre Gıda San.ve Tic.A.Ş. ve çay üretimi konusunda faaliyet gösteren Ofçaysan Tarım Ürünleri Ent.Tes.San.Tic.A.Ş.’ yi ziyaret ederek fabrikalarda üretilen ürünler hakkında bilgi aldılar.