61sAAT HABER SERVİSİ - İtalya’da Türk fındığının en tehlikeli ürün ilan edilmesine karşı Trabzon’dan da tepkiler gelmeye devam ediyor. Trabzonlu Fındıkçı Celil Karabina, bu durumun fındığın fiyatını düşürmek için yapıldığını kaydetti.  “Bu bir rastlantı mı? İtalya’dan böyle bir söylenti çıkıyor ve buradaki en büyük alıcı da İtalyan. Bize göre rastlantı değil, bilinçli yapılan hareketler” dedi

Fındık fiyatının 11 TL civarında seyrettiğini kaydeden Karabina,  “İtalyanlar bunu ilk defa söylemiyor. Fındık fiyatı ne zaman yükselse ve rekolte düşük olsa İtalyanlar bir şekilde bu söylemlerde bulunuyor. Biz bu açıklamaları dikkate almıyoruz. Fındığı uyguna almak için yaptıkları bir oyun. Bu açıklamalar kamuoyu oluşturmak adına sonraki günlerde fındık fiyatında düşüş olacaktır” diye konuştu.
Karabina, “Buradaki en büyük sermeye İtalyanların sahip olduğu şirkette. Bu bir rastlantı mı? İtalya’dan böyle bir söylenti çıkıyor ve buradaki en büyük alıcı da İtalyan. Bize göre rastlantı değil, bilinçli yapılan hareketler. Formalite icabı bu açıklamayı reddeden bir açıklama yapmıştır. Benzer bir açıklama yapması beklenemez. Üreticinin yanında kim var? Fındık fiyatı 11 TL’den gidiyor. Fakat açıklanan rekolte tutmadı ve dört yüz bin ton fındık ya var ya yok. Fındık az, bunu herkes biliyor. Fiyatların bu rekolte karşısında daha canlı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.