Trabzon’un Çaykara İlçesi, Köknar ve Karaçam Beldeleri’nde yaklaşık 1 yıldır devam eden HES S Protestolarında bugün ilginç bir olay yaşandı.
Bölgeye HES yaptırmak isteyen firmanın yetkililerine izin vermeyen çevre halkı zaman zamanda jandarma ile çatışmış hatta bu çatışmalarda bir çok vatandaşta gözaltına alınmıştı.
Bugünde bölgede HES yapımına karşı çıkan vatandaşların, şirketin şantiyesine giderek burada protesto gösterisinde bulundukları ancak çıkan kavganın ardından çok sayıda kişinin de yaralandığı kaydediliyor. Kavga sonrası HES firmasının şikayeti üzerine Bölge illerden de takviye jandarma ekipleri ile bölge komple abluka altına alındı. İddialara göre Jandarma bölgede HES Protestosuna katılan vatandaşları çembere alarak kimliklerini topladı. Kimlikleri toplanan vatandaş sayısının 220 civarında olduğu ileri sürülürken vatandaşlar konu ile ilgili kendilerine her hangi bir açıklamanın yapılmadığını belirtirken, ne olacağını kendilerinin de bilmediğini kaydettiler.
Ancak Jandarmanın kimlikleri toplamasındaki amacın GPT sorgulamasının ardından kavgaya karışanların tespitiyle beraber gözaltılara başlayacağı ileri sürülüyor.
GPT sorgulamasının ardından Jandarma'nın 70 kişiyi araçlara bindirerek, ilçe karakoluna götürüldüğünü ifade ediliyor.