Jandarma ve Sahil Güvenlik teşkilatlarının subay, astsubay ve personel ihtiyacını karşılamak için kurulan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’ne Trabzon’un Of ilçesinden olan Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu dekan olarak atandı.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2016 yılında jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarının subay, astsubay ve diğer personel ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim faaliyetleri yürütmek üzere İçişleri Bakanlığına bağlı bir yükseköğretim kurumu olarak kuruldu.

Akademi bünyesinde fakülte, enstitü, astsubay meslek yüksekokulları ve araştırma merkezleri bulunuyor. 2016 yılında kurulan bu akademinin dekanlığına, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu atandı.



Trabzon’un Of İlçesi doğumlu olan Demircioğlu, ilk ve ortaokulu Gülderen Köyü’nde, lise eğitimini ise Hayrat Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Atatürk Üniversitesi tarih bölümünde lisans ve takiben Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi aldı.

Demircioğlu, doktorasını dünyanın saygın üniversitelerinden birisi olan İngiltere’nin Birmingham Üniversitesi’nde alan eğitimi ve öğretmen eğitimi alanında tamamladı. Yurt içinde ve yurt dışında alan eğitimi ve öğretmen eğitimi alanında pek çok yayını olan Demircioğlu, aynı zamanda Yüksek Öğretim (YÖK) Kalite Kurulu’nda değerlendirici görevini de yürütmektedir.

Yeni görevini vatan hizmet olarak gördüğünü ifade eden Demircioğlu, yurt içi ve yurt dışında eğitim alanında elde ettiği tecrübelerini akademi ile paylaşarak ülke ve dünya çapında kendisinden söz ettiren bir eğitim atmosferinin oluşması için elinden gelen gayreti göstereceğini belirtti.