Trabzon'da femin- Art Kadın Sanatçılar Derneği üyeleri, dünya barışına dikkat çekmek için şemsiyeler üzerine çizim yaptı.

Dünya Sanat Günü dolayısıyla Atatürk Alanı'nda bir araya gelen Femin-Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği üyeleri adına konuşan dernek Başkanı Şükran Üst, amaçlarının dünya barışına katkı sağlamak olduğunu belirterek, bu nedenle sanat şemsiyesi altında buluşmak için etkinliği organize ettiklerini söyledi. Üst, "Dünya Sanat Günü'ndeyiz. dünyaya bir mesaj vermek, barışa katkı sağlamak ve farkındalık yaratmak için etkinliği düzenledik. Amacımız dünyadaki savaşlara, etnik grupların çatışmasına tepki koymak. Biz barış istiyoruz. Geçmiş hataları unutup geleceği barış için örgütlememiz gerekiyor" dedi.

Kadın sanatçılar, şemsiyeler üzerine değişik figürleri resmederken etkinliğe, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün eşi Rukiye Öz de katıldı ve kadın sanatçılarla birlikte şemsiye boyadı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte boyanan şemsiyeler, 21 Nisan'da Antalya'da sergilenecek. - Trabzon