AK Parti Trabzon Kadın Kolları İl Başkanı Havva Gümüş, 25 Kasım uluslararası Kadına Karşı Şiddet günü için açıklamalarda bulundu.

Gümüş yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"25 Kasım uluslararası bir sorun olan Kadına Karşı Şiddete dikkat çekmek adına bir birliktelik yaratan  bir gün Bizde bu gün de  sayın cumhurbaşkanımızın,  23 Kasım 2011 tarihinde başlattığı bizde varız kampanyasını  tekrar hatırlatmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kadına yönelik şiddete karşı mücadeleye destek vererek ''Biz de varız'' bildirgesine bu tarihte imza attılar ve imzaladıkları bildirgede :

''Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü'nde biz erkekler olarak kadına yönelik her türlü şiddetin acı ve ızdırap veren, yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğuna, toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna, kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçeyle asla meşrulaştırılamayacağına inanıyoruz. Diyerek

Hayat arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, annemiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız, kadınlar bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir. Bu nedenle kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız. Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim. Kadına karşı şiddetle mücadelede erkekler olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere kararlıyız, biz de varız.'' Adlı bu kampanya ya farklı bir bakış açısı ile yaklaştılar. Bu çerçevede biz de  bugünde  bu sözleri tekrar hatırlıyor ve  bu sorunu çözmede erkeklerinde bizde varız demelerini bekliyoruz."