Trabzonlu İşadamları ve Bürokratları Derneğinin düzenlediği Marka Şehir Trabzon Çalıştayı, İstanbul Trabzon Park’ta gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen Çalıştaya çok önemli isimler katıldı.

Sanat camiasının en ünlü isimlerinden Kadir İnanır’da programa katılanlar arasındaydı. Taka Gazetesi Haber Müdür Hakan Şener Kadir İnanır’la Trabzon’u konuştu. Trabzon’un büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan İnanır şunları söyledi:

“Trabzon gibi bir şehir dünyada yok. Ama işte bu son dönemdeki Trabzon’un üzerine oynanan oyunlardan ve Trabzon yapılanmasından kurtulmamız lazım. Trabzon’un üzerine oynana oyunları bozmamız lazım. Trabzon faşist insanların yaşadığı şehir değildir. Trabzon çok yüksek karakterli çok çağdaş ve ilerici insanların yaşadığı bir şehirdir. Trabzon hakkında konuştuğumuzda kapat o faşist şehri diyorlar. Direk bu tepkiyi gösteriyorlar. Orası şimdi odak noktası yapıldı. Üstüne gideceksiniz. Trabzon insanına büyük görev düşüyor. Biz faşist değiliz. İşimizde böyle insanlar olabilir ama tarihin gelişim süreci içersinde bu ülkenin en aydın insanlarının yetiştirdiği bir şehirdir. Çağdaş, aydınlık ve pırıl pırıl bir ülke istiyorsanız bunu istemenin yolu Trabzon’dan geçer. Tarihler boyunca da böyle olmuştur.”