Dede mesleği olan çobanlığı kadrolu olarak yapan nadir insanlardan biri.

Hatta bu meslekten emekli olan Trabzon’daki ilk 3 isim arasında. Ömrü büyük ve küçükbaş hayvanlara çobanlık etmekle geçen Hamit Gedikli, çocuklarını da çobanlık yaparak okutup, evlendirdi.

Türkiye’ye yön veren Ak Parti İktidarı’nın Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli’nin amcasının oğlu olmak çoğu kişi tarafından garipsen de o halinden çok memnun.

Çobanlık mesleği ile 65 yaşına kadar dinç kaldığı belirten Hamit Gedikli hem de kanser hastası. Milyonda bir rastlanan göğüs kanseri hastalığına yakalanan Gedikli’nin erkek olmasına rağmen iki göğsü de alınmış durumda.



Kendisi ile Tonya’nın yaylalarında karşılaştık. Hayat dolu. Kanserle verdiği mücadelede hiç yılmayan Gedikli “Benim yemeğimde iki parmak yağ olmazsa ben onu yemem. Tereyağı, yoğurt ve kırmızı eti masamdan eksik etmem” diyerek adeta doktorlara ve kansere kafa tutmuş. Şu anda sağlığı yerinde olan Gedikli”Ayakta kalabildiğim sürece bu mesleği idame ettireceğim, bu mesleği bırakırsam iki ayda çökerim” diyor.
Milletvekilinin amcasının oğlusun ama çobanlık yapıyorsun. Hiç ondan yardım istemedin mi? Sorusuna Gedikli şu cevabı veriyor… “Ben ondan ne isteyeyim. Allah ondan razı olsun. Benimle çok ilgilenir. Ne istediysem yapıyor. Hastanelerde bana doktorlar buldu. Beni ameliyat ettirdi. Birde bana kıyak geçti. Kadrolu çoban yaptı. Allah ondan razı olsun. Ben çobanlıktan emekli oldum onun sayesinde”…

Aslında anasının ak sütü gibi helal olan kadroyu bir kıyak olarak algılayan ve çok utanarak söyleyen “Aman ha bunu yazma, Bülent’ime bir zarar verirsin” diyen Hamit dede esprili tavırları ve vahşi doğada yaşadığı tehlikeli maceraları ile etrafına neşe saçıyor.

Hamit amca kıyak olarak bilse de, ve bu kadro işini kendisine bağışlanmış bir lütuf olarak algılasa da aslında dünyanın en zor mesleklerinden birini yapan kişi olarak çobanlarında sosyal haklarının iyileştirilmesi adına önemli bir örnek. Kimseden bir isteği olmadığını belirten Hamit Gedikli her cümlesinde Trabzon’un yetiştirdiği başarılı parlamenter Bülent Gedikli’ye duyduğu sevgi ve minneti defalarca dile getiriyor.

Kaynak: 61saat.com