Sürmene Kız Meslek Lisesi öğrencisi olan S.Ö. önceki gün arkadaşı ile birlikte okuldan kaçarak, deniz kenarına indi. Bunalıma giren genç kız, kısa bir süre iskelede arkadaşıyla dolaştıktan sonra kendini denize bıraktı.

Çığlıklara Koştu

GENÇ kızın denize atladığını gören arkadaşı çığlık atmaya başladı. Çığlıkları duyan Süleyman Yazıcı, iskeleye koştu. Genç kızı fark eden Yazıcı, hiç düşünmeden denize atladı. Suda çırpınan genç kızın imdadına yetişen Süleyman Yazıcı, soğuk havaya ve dalgalara rağmen S.Ö.’yü denizden çıkarmayı başardı. Polisler tarafından suni tenefüs yapılan S.Ö., daha sonra hastaneye kaldırıldı.

“İnsanlık Görevimi Yaptım”

ÖLÜME atlayan genç kızı kurtarmanın mutluluğunu yaşayan Yazıcı, “Kim olsa aynı şekilde davranırdı” dedi. Hasta ziyaretine gittiği sırada çığlıkları duyduğunu belirten Yazıcı, “İskeleye koştum. Denizdeki kişiyi gördüm. Suya atladım, su çok soğuktu. Dalga da vardı. Yanına vardığımda bayılmıştı. Sudan çıkardım. Polisler suni teneffüs yaptı. Balık tezgahımı bırakıp ziyaretine gidemedim” dedi.

Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde denize atlayarak intihar etmek isteyen 15 yaşındaki S.Ö., olay yerinden geçmekte olan balıkçılı Süleyman Yazıcı tarafından denize atlayarak kurtarıldı. Genç kız kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

DENİZ KENARINA İNDİLER

Sürmene Kız Meslek Lisesi öğrencisi olan S.Ö. önceki gün arkadaşı ile birlikte okuldan kaçarak, deniz kenarına indi. Bunalımda olduğu öğrenilen genç kız, kısa bir süre iskelede arkadaşıyla dolaştıktan sonra kendini denize bıraktı.  Genç kızın denize atladığın gören arkadaşı çığlık atmaya, yardım istemeye başladı.

HASTANEYE GİDİYORDU

Balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Süleyman Yazacı, hasta ziyaretine gitmek üzere tezgahının başından ayrıldığı sırada çığlıkları duydu. Çığlıklar üzerine Süleyman Yazıcı, iskeleye koştu. Bu sırada denizdeki genç kızı fark etti. Hiç düşünmeden denize atladı.

Suda çırpınan genç kızın imdadına yetişen Süleyman Yazıcı, soğuk havaya ve dalgalara rağmen S.Ö.’yü denizden çıkarmayı başardı.

SUNİ TENEFFÜS YAPILDI

Süleyman Yazıcı genç kızı denizden çıkarırken olay yerine polis ve ambulans çağırıldı. Denizden çıkan genç kıza polisler önce suni teneffüs yaptı. Genç kız olay yerine gelen ambulans ile önce Sürmene Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan S.Ö.’nün hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

“İNSANLIK GÖREVİMİ YAPTIM”

Ölüme atlayan genç kızı kurtarmanın mutluluğunu yaşayan Süleyman Yazacı, “Kim olsa aynı şekilde davranırdı. İnsanlık görevimi yerine getirdim” dedi. Hasta ziyaretine gittiği sırada çığlıkları duyduğunu belirten Yazıcı, “İskeleye koştum. Denizdeki kişiyi gördüm. Suya atladım, su çok soğuktu. Birazda dalga vardı. Yanına vardığımda bayılmıştı. Sudan çıkardım. Polisler suni teneffüs yaptı. Balık tezgahımı bırakıp ziyaretine gidemedim. Ama iyi olduğunu öğrendim” diye konuştu.