Tunceli’nin Çemişgezek ve Ovacık ilçeleri üçgeninde yer alan Aliboğazı Vadisi’nde terör örgütü PKK’ya karşı 27 Nisan günü başlatılan ve 3 süren operasyonlarda askeri birlikler, birçok noktada teröristlerle şiddetli çatışmalar yaşadı. Operasyonlar sırasında ilk kez bir çatışmada 12 terörist silah bırakarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Askeri kaynaklar, PKK içinde yaşanan çözülmeler nedeniyle ve kayıpların giderek artması sonucu birçok PKK’lının çatışmak istemediği ve teslim olduğunu belirtti.

‘Ölürüm Türkiyem’

Zorlu görevlerini başarıyla tamamlayan operasyon birlikleri dün sabah erken saatlerinden itibaren helikopterler ve zırhlı araçlarla bölgeden alınarak kışlalarına döndü. Kışlaya giren askerler, buradaki silah arkadaşları tarafından mehter marşı ve sevinç gösterileriyle karşılandı. Bu karşılama töreni kısa sürede askerler tarafından sosyal medya hesaplarında da paylaşıldı. Pülümür İlçesi Kızıl Mescit Köyü yakınlarında 7 PKK’lının öldürüldüğü operasyona katılan askerler de operasyonları tamamlayarak Pülümür’deki kışlalarına döndü. Jandarma özel harekat birliklerini helikopterden indikleri sırada bazı sivil vatandaşlarla birlikte silah arkadaşları sevinç gösterilerinde bulunarak, davul zurna eşliğinde Türkiyem türküsünü çalarak karşıladı.

Roketatar ve M-16 ele geçti

Aliboğazı’ndaki operasyonda 9 Kalaşnikof piyade tüfeği, M-16 piyade tüfeği, RPG-7 roketatar, 2 el bombası ve bu silahlara ait mühimmat ile yaşam malzemesi ele geçirildi. 

3 günde 13’ü ölü 27 terörist...

3 günlük operasyonla ilgili Tunceli Valiliği’nden şu bilgiler verildi:

PÜLÜMÜR’DE 7 ÖLÜ: 26 Nisan 2017 tarihinde İlimiz Pülümür İlçesi Kızılmescit Bölgesi’nde yapılan operasyonlarda 7 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.

BİR ASKER HAFİF YARALANDI: 27 Nisan 2017 tarihinde teröristlerle sıcak temas sağlanmış, çıkan çatışmada; 2 erkek terörist ölü olarak ele geçirilmiş, 2 bayan terörist yaralı, 6 terörist (3 bayan 3 erkek) sağ teslim olmuştur. 1 kahraman askerimiz ise operasyon esnasında hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Askerimizi yaralayan terörist çatışma sırasında ölü olarak ele geçirilmiştir.

2 SIĞINAK BASILDI: 28 Nisan 2017 tarihinde yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Aliboğazı bölgesinde teröristlerin barındığı iki ayrı sığınak tespit edilmiş, sığınakların çevresi güvenlik güçlerimizce kuşatılmış ve teröristlere teslim olmaları yönünde çağrıda bulunulmuştur. Teslim ol çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıkmış, çıkan çatışmada 6 (5 bayan 1 erkek) terörist ölü olarak ele geçirilmiş, 4 erkek terörist ise güvenlik güçlerimize teslim olmuştur.

TOPLAM BİLANÇO: Sonuç olarak Aliboğazı Bölgesi’nde yapılan operasyonlarda; 8 terörist ölü olarak ele geçirilmiş, 2’si yaralı olmak üzere 12 terörist güvenlik güçlerimize teslim olmuştur. Pülümür’de öldürülen 7 PKK’lı ile birlikte ilimizde son üç günde yapılan operasyonlarda 27 terörist etkisiz hale getirilmiştir.