Trabzon’un Sürmene ilçesinde yedi girişimci iş adamı bir araya gelerek oluşturduğu aile mekanı Kahvaltı Dünyası’nın açılışı gerçekleşti.

Açılış kurdelesini Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, MOBİAD Başkanı Alper Bektaş, MÜSİAD Başkan Yardımcısı Zafer Ofluoğlu, iş yeri ortakları ve davetliler kesti.

Kuruculardan Hüseyin Tüysüz; Yunus Emre Emirze, Aydın Burhan, Hakan Sezer, Murat Ay, Eylem Koltuk ve Savaş Tüysüz hep bir arada olduklarını ve beraber hareket ederek bu işin üstesinden geldiklerini anlattı.

Şarküteri ve kahvaltılık ürünlerin tek konseptte birleştirildiği mekana Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve çok sayıda davetli katıldı. 

Perakende satış mağazası olarak ilk şubesini Trabzon’un güzide ilçelerinden Sürmene’de açan Kahvaltı Dünyası, markanın sesini duyurmak ve daha aktif olmak için açtıklarını dile getiren Hüseyin Tüysüz; amaçlarının yöresel, doğal ve organik ürünleri Türkiye’ye tanıtmak olduklarını, dünyaya açıldıklarını ve özellikle Ortadoğu’da aktif olduklarını dile getirdi.

Filistin ve Lübnan’ın ardından Rusya’da Pazar arayışına gireceklerini söyleyen Tüysüz: "İki yıldır ihracat yapıyoruz henüz yeniyiz ama inşallah devamı gelecek. En çok satışımız ulusal pazarda tereyağı ama uluslararası düşündüğümüz zaman yöresel peynirler de tereyağı gibi aynı rağbeti görüyor." dedi.