Yoğun katılımın olduğu gecede izleyicilerle filmi izleyen oyuncular, ayakta alkışlandı.

Trabzon’un Maçka İlçesinin Kuştul-Şimşirli Köyü’nde zor şartlar altında çekilen ve Mustafa Kara’nın yönettiği filmde Nuray Yeşilaraz, Haydar Şişman, Hanife Kara, İbrahim Kuvvet ve Temel Kara oyunculuklarıyla göz doldurdu. Muhteşem doğanın yanı sıra, hayvanlar ve bitkilerin de bolca yer aldığı filmin bir bölümü de Artvin’de çekildi.

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ve birçok gazetecinin de katıldığı gecede Eğitim-Sen Trabzon Şubesi’de ayrıca salon tahsis etti.

Sinema Lara İşletme Müdürü İbrahim Diler ve eşi Fatmanur Diler filmin başrol oyuncularından Nuray Yeşilaraz’a gecenin anısına çiçek takdim etti. Diğer başrol oyuncusu Haydar Şişman da işlerinin yoğunluğu nedeniyle programa gecikmeli katıldı.

Başrol oyuncularından Nuray Yeşilaraz gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirirken “Zor şartlar altında çalıştık. Ama çok büyük keyif aldık. Oscara aday gösterilmemiz bizim için büyük mutluluk. Ülkemizi orada en iyi şekilde temsil edeceğiz.” Diye konuştu.   

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul tarafından, başvuran 9 film arasından seçilen ve bu yıl Amerika’da yapılacak olan 89.Akademi Ödülleri’nde (Oscar) En İyi Yabancı Film Dalı’nda Türkiye adına yarışacak olan filmin konusu kısaca şöyle:

Sisler içerisindeki Karadeniz’in bir dağ köyünde, küçük ailesiyle yaşayan Mehmet, bir yandan geçimini birkaç hayvanla sağlamaya çalışırken, diğer yandan büyük bir tutkuyla dağlarda maden/altın rezervi aramaktadır. Çabaları artık gitgide umutsuzluğa dönüşürken, aldığı yeni bir haber Mehmet’i Artvin’de gerçekleştirilecek olan boğa güreşlerine sürükler…

Muhteşem oyunculuklarıyla göz dolduran oyuncuların performanslarını görmek ve Karadeniz’in zor doğa şartlarına bir kez daha şahit olmak istiyorsanız bu filmi mutlaka izleyin..