Tarih 11 Eylül 1980.
CHP’nin o dönem bütün üst düzey kurmayları Trabzon’a karargâh kurmuş. 12 Eylül’de Moloz’da genel başkan Bülent Ecevit, Trabzon’da bölge mitingi yapacak.
Şimdi, Boyner olan mağazada Trabzon’un tek en lüks yıldızlı oteli Özgür Otel’e pirimiz Orhan Kaynar ile ben çömez acemi bir gazeteci olarak gittik. CHP’liler 12 Eylül’deki mitingde 30 bin kişi toplayacaklarından emin.
11 Eylül’ün gece yarısı, 12 Eylül sabahı darbe oldu.
12 Eylül 1980’i Trabzon’da böyle karşıladık.
12 Eylül’ün öğlen saatlerinde,  özel izin ile Gazipaşa’daki Karadeniz Gazetesi’nin binasına gittik. Bir başçavuş geldi, gazete basılmadan önce Boztepe’ye demo baskısının getirileceğini, izin verilirse basılacağını söyledi.

12, 13, 14 ve diğer tarihler ile Eylül-Ekim ve takip eden aylarda, Boztepe’den icazetle gazete çıkmaya başladı.
Bir gün gözlemci muhabir arkadaşımız Erdoğdu’da patlayan su borusunun 5 metre havaya fışkıran hali ile fotoğrafını çekmişti.
Gazetenin göbeğine fotoğrafı koyduk, Su borusu böyle patladı diye haber yaptık.
O gün Boztepe’ye gazeteyi çıkarmak benim görevimdi.
Başçavuş, göbekteki su borusu patladı haberinden hoşnutsuz oldu. Dedi ki “Hasan Bey’i (Atama ile belediye başkanlığına getirilen Hasan Melek) üzmeyin, bu haberi çıkarın.” dedi. Ben de “Yerine ne koyalım? “dedim, başçavuş meslek hayatımda unutamadığın şu cevabı verdi.
“Bakın bahar geldi, Kalepark’ta çiçekler açtı. Bunu haber yapın..”
Hayatı, Boztepe’deki karargah ile kale park arasında geçen Başçavuş acaba ironi mi yapmıştı?
O talimat ile gazeteye geldim. Kulakları çınlasın, Musa Alioğlu, sorumlu müdürümüzdü, başçavuşun talimatını söyledim.
Musa, Kalepark olmaz ama meydan parkına gidin parkta oturanlarla baharı çağrıştıran çiçeklerin aynı karede gösteren bir fotoğraf çekin gelin dedi.
İroni de olsa başçavuşun dediği talimattı artık.
Çektik, geldik.

O gün patlayan su borusunun yerine, gazeteye; Trabzon’a bahar geldi, meydan parkında çiçekler açtı. Millet bahar havası ile tanıştı haberi girdi.
İşte, bugün eğer 15 Temmuz darbesi başarılı olsaydı, biz çok Kalepark’da çiçekler açtı haberi yapacaktık. Siz de onu okuyacaktınız.
 
O nedenle; en kötü demokrasi en iyi darbeden iyidir.