Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru gündeme dair dair açıklamalarda bulundu.
Kuru yaptığı açıklamada ;
 
 Devlet Memurlarına yapılan saldırılar, millete ve devlete yapılmaktadır. Asıl Millet Türk devleti, içeride dışarının destekçileriyle, diğer yandan da bunların piyonlarıyla uğraşmaktadır. 
Tarihten günümüze yaşanılan deneyimlerden Meşruiyetin yürürlüğe konulması nedeniyle vatandaşların memnuniyeti için çalışmalar yapılmış olduğuna kısaca bakmak gereği önemli olmaktadır. O dönemde içinde kışkırtıcı teröristler susturulmuştur. Osmanlı Devletinin yönetimine bağırmaktan çekinmeyerek çalışma içinde olan teröristlerden bazıları  “Bu defa hürriyetlerini vermeyecek olursalar, hepsinin kellesini uçuracaklar” diye dönemin yönetimine bağırmışlardır. Bu teröristler arasında yer alan kör Ali adında bir hocada vardı ki, ortalığı velveleye vermekle kalmamış, köprüden geçen Şeyhülislamlık arabasının camlarını kırarak hakaret etme cüretini gösterdiği bilinmektedir.
 Hürriyet isteyenler, bir zamanlar dünyayı titreten koca Osmanlı devletinin Şeyhülislamına halkın içinde hakaretten daha fazla ne hürriyet istendiğini anlamamışlardır. Avrupa’yı memnun etmek için Sultan Abdülhamid’i devirmek piyonluğu olduğunu tarih ortaya koymaktadır. “Kızıl Sultan” diyenlerde bunlardı. Türkiye’nin içinde bulunduğu meselelerinin çözümünde Kamu Çalışanları önemli yere sahip olduğundadır ki, Milli birliğe zarar vermek çabasında olan terörün hedefi olmaktadır.  

Bölücü terörle milletin huzurunun temin edilmesinin engellenmesi çabaları devletin hizmetlerinin engellenmesidir. Trabzon Şehidini uğurlarken acısını da yüreğine gömmüştür.  Türk Devletine karşı olanların, içeride ve dışarıda kötü niyetleri bitmemektedir. Bu tarihi hakikatlerle yaşanılmıştır. Objektif akılın temsili olan kamu çalışanları milletin hizmetinde günün her saatinde görevine devem edecektir. 
TÜRKAV, Diyarbakır’ da kalleşçe saldırılarla Trabzon ’dan da teröre verilen Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve Milletimize başsağlığı diliyorum.