Hafta içi her gün 3 grup halinde verilen eğitimde, 120 saat ders alan 110 kursiyer, işitme engelli vatandaşların, kurumlara geldiklerinde sorunlarını rahat anlayıp, çözmek için eğitim alıyor. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kamu kurumlarında ve yerel yönetimlerde çalışan işitme engellilerin sorunlarının anında dinlenebilmesi için İlkadım Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde açılan 'İşaret Dili Kursu’nu ziyaret etti. Demirtaş ziyarette, İşaret Dili Kursu Öğretmeni İlker Meydan'dan kurs hakkında bilgi aldı.

İlkadım Belediyesi olarak Karadeniz'de Engelsiz Yaşam Merkezi'ne sahip tek belediye olduklarını söyleyen Başkan Necattin Demirtaş, "ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınavı) hazırlık kurslarımız sonucunda Türkiye ortalamasının üstünde bir başarı göstererek, 32 engelli kardeşimiz memuriyet hayatına başlamıştır. Bu engelli kardeşlerimizin istihdamı için önemli bir kazanımdır" dedi.

Engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak bir çok çalışmaya imza attıklarını ifade eden Başkan Demirtaş, "Engelsiz Yaşam Merkezimizde engelli vatandaşlarımızın kamu kurumlarında, hastane ve diğer kurum ve kuruluşlarda kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak amacıyla bir kurum ve kuruluş personeli işaret dili eğitimi almak için merkezimize başvuru yapıyor. Halk Eğitim Merkezi, Orta Karadeniz İşitme Engelliler Derneği ile işbirliği ile böyle bir kurs açarak engelli kardeşlerimizin kurumlara geldiklerinde sorunlarını rahat anlayıp, çözüme kavuşturulmasında önemli bir işlevi yerine getirmekteyiz. Kursumuzda emeği geçen yönetici ve öğretmenleri kutluyor, kursiyerlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Belediyeler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Emniyet Teşkilatı, Hastanelerin Acil Personel Kadrosu, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ve Üniversitelerin İşitme Engelliler Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden oluşan kursiyerler, işitme engelli vatandaşların, kurumlara geldiklerinde sorunlarını rahat anlayıp, çözüme kavuşturulması açısından bu kursa katıldıklarını ve kursun çok yararlı olduğunu söyledi.