Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün kuzey tarafında kurulan şantiye inşaatının tamamlanmasıyla daha önce Ahi Evren Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nin batı tarafında yapımına başlanan 1.2 km'lik bölüm dışında kalan 22.5 km’lik kısmın da yapımına başlanacak. Yolun hızlı bir şekilde yapılabilmesi bu yılın şubat ayında Bakanlar Kurulu’ndan acil kamulaştırma kararı çıkartılan Kanuni Bulvarı tamamlandığında Trabzon, önemli bir ulaşım arterine kavuşmuş olacak.
Yıldızlı ile Akoluk arasında 3 gidiş 3 geliş olacak, daha önce Akyazı’dan başlatılması planlanan ve projede yapılan değişiklik ile Yıldızlı’ya kadar tünelle uzatılan Kanuni Bulvarı güzergahında 11 adet köprülü kavşak, 4 adet hemzemin kavşak, 4 tünel, bir viyadük bulunuyor.
Üç gidiş, üç geliş trafik şeridine sahip olan projede 5 metre genişliğinde sağlı, sollu yaya kaldırımı bulunuyor. Bu proje şehrin ve diğer ulaşım sistemlerinin imar yollarına Beşirli, Toklu, Karşıyaka, Aydınlıkevler, Soğuksu, Erdoğdu, Bahçecik, Yenicuma, Boztepe, Çömlekçi, Esentepe, Çukurçayır, Kireçhane, Gölçayır, Düzyurt ve Gözalan mevkilerinde bağlantı sağlayıp şehrin gelişimini rahatlatarak, ana ulaşım omurgasını oluşturacak.
Trabzon'u inci bir gerdanlık gibi saracak olan 23.7 km'lik Kanuni Bulvarı'nın üçer şerit gidiş-geliş ile başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Kanuni Bulvarı'nın yapımına başlanması en çok kıvanç duyduğum olaylardan biridir. İhaleyi alan yüklenici firma şantiye kurma çalışmalarını büyük hızla sürdürüyor. Kanuni Bulvarı tamamlandığında Trabzon bir Trabzon daha olacaktır" dedi.