uhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı tarafından düzenlenen programa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Ortahisar Mahallesi Kanuni Evi önünde yapılan konuşmalarda Kanuni'nin devlet adamlığından övgü ile söz edildi.

İlk olarak söz alan Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki, Sultan Süleyman'ın öğrencilere iyi anlatılamadığından yakınarak, "Ülkemizde 2 buçuk milyona yakın lise mezunu sınava giriyor ve 400-500 bin çocuğumuz matematikten hatta güzel Türkçemizden sıfır evet koskocaman sıfır alıyor. O zaman oturup yeniden eğitim programlarımızı gözden geçirmemiz gerekmez mi? Ülkemizin en önemli problemi bana göre eğitim öğretimdir. Bilim kendine iltifat edilen yerde yeşerir ve büyür. Ben ülkemizde bilime yeteri kadar iltifat edildiği kanısında değilim. Biz hay huydan vazgeçmeliyiz. Kanuni şöyle diyor; Hay huydan vazgeç. Alemde sultanlık budur. Karıncanın öğüdüne kulak ver. Süleymanlık budur. Birkaç söz de Belediye Başkanlarımıza söylemek istiyorum. Trabzon'da Turizmi canlandırmak için şimdiye kadar yapılanlara ilaveten tarihi iyi kullanmamız gerekir. İlk yapılacaklardan biri bu bölgenin tarihi dokuyu canlandıracak şekilde restorasyonudur. İkincisi Fatihin Otağını kurduğu Çukurçayır ve o bölgeye Boztepe'den giden İpek Yolu tarihi dokuyu canlandıracak şekilde düzenlenmeli ve turizmin hizmetine açılmalıdır" dedi.

Daha sonra sırasıyla söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Kanuni'nin muhteşem bir devlet adamı olduğunu dile getirdiler.

Konuşmaların ardından Trabzon Belediyesi Mehteran Takımı bir konser verirken, daha sonra törene katılanlara geleneksel Kanuni Pilavı ikram edildi. - TRABZON