Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl, bölgede bir süredir etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü.

Bölgeyi kaplayan çam ağaçlarının yanı sıra bitki örtüsü ve temiz havasıyla misafirlerine farklı bir ortam sunan Uzungöl, yılın her mevsimi sadece yöre halkının değil yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

Kışa özgü muhteşem manzarası ve bunun getirdiği sessizlik ile baş başa kalmak isteyenlere farklı konaklama seçenekleri sunan turizm merkezi, günübirlik ziyaretçilerine de yöresel restoranları ve hediyelik eşyalarıyla hizmet ediyor.

"Tek gece için gelmiştik ancak burayı görünce fikrimiz değişti"
Arkadaşları ile Batman'dan geldiği Uzungöl'de farklı duygular yaşadığını anlatan Hüseyin Bardak, "Bulunduğumuz bölgenin iklimi çok sert ve buraya göre tam zıttı ama buna rağmen çok güzel. Her taraftan ilgi çekici güzel şeyler çıkabiliyor. Uzungöl ve manzarası ise ayrı bir güzel. Tek gece için gelmiştik ancak burayı görünce fikrimiz değişti. Şimdi 4 ya da 5 gün daha kalmayı planlıyoruz." diye konuştu.

"Burayı herkesin görmesini isterim"
Uzungöl'ün yazın da kışın da ayrı bir güzelliğine sahip olduğunu anlatan Aydın, "Karadeniz'in her yeri buram buram güzellik kokuyor ve burası da doğal güzelliklerinin en önemli yerlerinden birisi. Buranın yazı, kışı ve her dakikası ayrı güzel. Muğla'da olmama rağmen yine de buraya gelip görmek istedim. Burayı herkesin görmesini isterim. Dünyanın 8. harikası olarak bir yer gösterilecekse burayı insanların mutlaka gezmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.