Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, yaptığı açıklamada, son günlerde hamsi avının ciddi oranda arttığını söyledi.
Denize açılan balıkçıların bol miktarda hamsiyle geri döndüklerini belirten Aydemir, "Ağlarını denize seren balıkçılarımız, en az 100 kasa hamsiyle limanlara dönüyor" dedi.

Aydemir, hamsi avının deniz suyunun soğumaya başlamasıyla arttığına işaret ederek, "Bugünlerde balıkçı tezgahlarını hamsi süslemeye başladı. Geçtiğimiz yıllara oranla Karadeniz'de bol miktarda hamsi avlanıyor. Bu da hem balıkçının hem vatandaşımızın yüzünü güldürdü" diye konuştu.

Hamsinin, Ordu'da, sofraların vazgeçilmez deniz ürünlerinin başında geldiğini dile getiren Aydemir, ızgarası ve tavasının çok lezzetli olduğunu sözlerine ekledi.

Tezgahtaki fiyatı düştü

Öte yandan, denize açılan balıkçıların limanlara bol miktarda hamsiyle dönmesiyle birkaç hafta önce 10-15 liradan satılan hamsinin kilogramı, 5 ile 7 liradan satışa sunuluyor.

Kentte yaklaşık 10 yıldır balıkçılık yapan Mustafa Molla, hamsinin bol avlanmasıyla fiyatının düştüğünü söyledi.

Fiyatların düşmesiyle vatandaşların bol bol hamsi tüketme imkanı bulduğunu vurgulayan Molla, "Hamsi aynı şekilde bol avlanırsa fiyatların biraz daha düşeceğini bekliyoruz" dedi.

Molla, bu yıl hamsinin geçen yıllara oranla erken avlandığını, bu durumun kendilerini tedirgin ettiğini kaydetti.