Darıca belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında sahne alan Trabzonlular Derneği sahili karnaval alanına çevirirken, Trabzonlular gecenin ilerleyen saatlerine kadar horon teperek gecenin tadını çıkardılar.

Darıca Sahilinde bulunan amfi tiyatroda düzenlenen Trabzonlular gecesine Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, muhtarlar, Dernek Başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Karadenizli yöresel sanatçıların söylediği birbirinden hareketli parçalarla başlayan gecede bir konuşma yapan Darıca Trabzonlular Dernek Başkanı Mustafa Iğdır, "Bu yıl sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler kaynaşmasında barış ve kardeşlik ortamı içerisinde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu önemli atmosferde bizlere memleketimizi temsil etme fırsatı veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'a ve ekibine teşekkür ediyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Gecede Trabzon yöresel kıyafetleriyle selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise, "İki rengin kucaklaştığı, denizle karanın bütünleştiği, Fatih Sultan Mehmet'in feth ettiği, Yavuz Sultan Selim'in valilik yaptığı,Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu, Kalesi, Müzeleri, Manastırları, Boztepe, eşsiz güzelliğiyle Uzun Gölü, Bakırcılar Çarşısı, hamsi tavası, lahana çorbası, tereyağı ve peyniri ile bir çok farklı güzelliği içinde barındıran güzel şehir Trabzon'un gecesinde sizlerle birlikte olmanın büyük mutluluğunu yaşıyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum" şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından dernek yönetimi tarafından protokol üyelerine değişik hediyeler takdim edilirken, Başkan Karabacak'ta protokol üyelerine plaket takdim etti. Halk oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen gösteriler geceye katılan on binlerce vatandaşın büyük beğenisini kazanırken, yöresel sanatçıların konseriyle devam eden gecede Darıca Sahilini dolduran on binlerce Karadenizli sahilin her noktasında horon tepti. Geceyi sunan komedyen ve sunucu Of'lu Ali ise anlattığı fıkralarla geceye renk kattı. - KOCAELİ