Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Garanti Bankası ile Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile birlikte gerçekleştirdiği "Kadın Girişimci Buluşmaları" toplantısına katıldı.

Kadın girişimcileri temel konular hakkında bilgi vermek, kendi işleri için yeni fırsatlar yaratmaları konusunda teşvik etmek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen buluşmalar Trabzon ayağı Novotel’de gerçekleştirildi.

Kadınların geçmişe oranla iş hayatına katılımlarının daha fazla olduğunu ancak bunun da yeterli olmadığını ifade eden Vali Kızılcık, “Sanat, iş dünyası, turizm ve kültür hayatının her alanında yer alan çok değerli kadın girişimciler. Bu güzel etkinliğin Trabzon’da gerçekleştirilmesini sağlayanlara bir kez daha şükranlarımı ifade etmek isterim. Toplumun yarısını erkekler, yarısını da kadınlar oluşturmaktadır. Kadınlarımızın toplumumuzun ve ülkemizin ve ülkemizi daha üst noktalara taşıyabilmek için sizlerin tüm alanlarda daha aktif olarak rol almanız kaçınılmazdır. Daha önceki katılımcı arkadaşlar ülkemizin istenilen seviyede olmadığını bizlere gösterdiler. Şüphesiz toplum olarak biz bunu hak eden bir konumda değiliz. Devlet ve hükümet olarak kadınlarımızın iş hayatında yer almaları için çeşitli eğitim ve destek faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bunun sonucunda da kadınlarımız geçmişe oranla toplumun ve yaşamın tüm alanlarında daha fazla yer almaktadır” şeklinde konuştu.

Kadınların iş hayatına katılması için Valilik olarak çalışmalar yaptıklarını ifade eden Vali Kızılcık, “Trabzon’umuzun erkekleri ve kadınları girişimcilerdir. Bu anlamda biz Trabzon Valiliği ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası kadın girişimcilerinin iş hayatında meslek sahibi olabilmeleri için gerekli hizmetleri bugüne kadar ortaklaşa gerçekleştirdik. Avrupa Birliği projeleri anlamında hayata geçirdiğimiz ve bu sayede iş kadını olmasını sağladığımız değerli müteşebbislerimizin olduğunu da ifade etmek isterim. Eminim ki o girişimciler burada o tecrübelerini sizlerle paylaşacaktır. Bu tür toplantılarda tecrübe paylaşımı önemlidir” dedi.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gülden Türktan ve Garanti Bankası KOBİ Koordinatörü Esra Kıvrak ta kadın girişimcilerin Türkiye’deki durumu hakkında konuşma yaptılar.