21 Nisan 1992 tarihinde Karadeniz’e kıyısı olan 6 ülkenin (Türkiye, Romanya, Gürcistan, Bulgaristan, Rusya ve Ukrayna) imzalamış olduğu Karadeniz’in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi (Bükreş Sözleşmesi) icra organı olarak görev yapan Karadeniz Komisyonu, 28. Olağan Komisyonerler Toplantısı tüm taraf ülke temsilcilerinin katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirildi.



Toplantıda, Komisyon Başkanlığı görevi bir yıllığına Rusya Federasyonu’ndan Türkiye’ye devredildi. Komisyon Başkanlığını Türkiye adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Ercan Tıraş devraldı.



Başkanlık görevini devreden Rusya Federasyonu temsilcisi Natalia Tretiakova, Türkiye’ye çalışmalarında başarılar dilediğini belirtti.



Türkiye adına görevi devralan Müsteşar Ercan Tıraş yapılan çalışmalar için Rusya Federasyonu temsilcisine teşekkürlerini iletti.



2 gün süren toplantıda Karadeniz’in kirliliğe karşı korunması ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması için gereken tedbirler ve işbirliği çalışmaları Karadeniz’e kıyıdaş ülke delegasyonları tarafından ele alındı.



Toplantıda, komisyonun 2012-2013 Bütçesi kabul edilerek, ülkeler tarafından sözleşme kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi. Deniz çevresinin korunması ile ilgili uluslar arası organizasyon temsilcileri ile istişarelerde bulunan komisyon, Karadeniz, Akdeniz ve Atlantik Alanlarında Deniz Memelilerinin Korunması Anlaşması Daimi Sekreteryası (ACCOBAMS) ile Karadeniz Komisyonu arasında işbirliğinin arttırılması için bir mutabakat zaptı imzaladı.