İlçeye bağlı Karaca köyündeki Karaca Efendi Tesisleri'ne yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra yöre halkının da ilgi gösterdiğini belirten işletme sahibi Remzi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisin insanlara doğa içerisinde farklı bir heyecan yaşattığını söyledi.

Tesis içerisindeki parkurda doğa yürüyüşü yapma imkanı bulunduğunu, eğiticiler gözetiminde ata binilebildiğini anlatan Arslan, "Bölgeden gelen ziyaretçilerimizin yanı sıra yurt dışından özellikle Arap turistler tesise ilgi gösteriyor. Onlarda da at binme kültürü olduğu için buraya geldiklerinde çok mutlu oluyorlar. İnsanlara farklı bir duygu yaşattığımızı düşünüyoruz" dedi.

At binmek için tesise gelenler arasında zayıflamak isteyenlerle otistik çocukların da bulunduğuna işaret eden Arslan, şöyle devam etti:

"Otistik çocuklara öncelikle çeşitli egzersizler yaptırıyoruz. Daha sonra uzmanlarımızın gözetiminde eğersiz ata bindiriyoruz. Buradaki amacımız çocuğun atın sıcaklığını hissetmesi. Bu aşamanın çocukların ata alışmalarında önemli olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca buraya gelenler arasında zayıflamak isteyen insanlar da yer alıyor. Örneğin 9 yaşında ve 85 kilo ağırlığındaki bir çocuk her hafta sonu babasıyla geliyor. Bir aylık süreçte 5 kilo verdiğini biliyoruz. Hedeflerimiz arasında çocuklara yönelik daha küçük boyda olan pony ve midilli cinsi atları getirtmek var."

Arslan, Trabzon'da böyle bir tesis açarak olumlu tepki aldıklarını vurgulayarak, "Yeşilin içerisinde deniz manzaralı bir yerde ata binmek insanları adeta büyülüyor. Kısa bir eğitimin ardından ata binen insanlar parkurda tur yapıyor ve çok mutlu oluyorlar. Üç atla hizmet veriyoruz. Bizim tesis olarak yetkililerden tek isteğimiz, buraya geliş yolunda yapılabilecek iyileştirmelerin sağlanmasıdır" diye konuştu.