Edinilen bilgiye göre, Cemil Yormaz yönetimindeki 53 DC 049 plakalı otomobil, Karadeniz Sahil Yolu Gündoğdu mahallesi geçişinde aynı istikamete gitmekte olan Kemal Yılmaz yönetimindeki 53 AY 847 plakalı otomobile çarptıktan sonra duramayarak Kadem Öksüz'ün kullandığı İl Özel İdaresi'ne ait 53 DZ 372 plakalı çöp kamyonuna çarptı. Çarpmanın etkisi ile çöp kamyonu devrildi. Kamyonun şoför bölümü koparak orta refüje düştü. Kazada sürücü Kadem Öksüz ile yanında bulunan İl Özel İdare personeli Adem Ali Türüt araçta sıkıştı. 
Rize Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkarılan Öksüz ve Türüt 112 sağlık ekipleri tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Türüt, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, hayati tehlikesinin devam ettiği ve ameliyata alındığı ifade edildi. 
Kaza sonrası Karadeniz Sahil Yolu yaklaşık bir saat ulaşıma kapandı. Yolun itfaiye ekiplerince temizlenmesinin ardından yeniden ulaşıma açıldı.