Köse, şeffaf poşetlere doldurduğu suları lambaların yanına astığını, bu sularda kendini büyük gören sineklerin korkarak kaçtığını söyledi.

Karadeniz insanı, kıvrak zekası sayesinde günlük hayatta karşılaştığı sorunlara pratik çözümler üretmesiyle biliniyor. Bunun son örneği Rize'nin Derepazarı ilçesinde görüldü. Sahil Bulvarı üzerinde kahvehane işleten Levent Köse, yazın sayıları artan ve insanları rahatsız eden sivrisinekler ile kelebeklere karşı ilginç bir çözüm yolu buldu. Köse, kahve önündeki tentede bulunan üzüm asmasında binlerce sinek bulunması ve bu sineklerin müşterilerini rahatsız etmesi üzerine ilginç bir yöntem geliştirdi. Şeffaf poşetlere doldurduğu suları lambaların önüne koyan Köse, sineklerin su poşetlerinde kendisini 'dev' olarak görüp korktuğunu ve bu nedenle ışığa yaklaşamadıklarını söyledi. Karadeniz usulü sineksavarı Köse'nin kahvehanesinde gören vatandaşlar da aynı işlemi evlerinde uygulamaya başladı. İlçede Köse'nin keşfettiği poşetli sineksavar uygulamasını kullananların sayısının hızla arttığı öğrenildi.

Levent Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada, işyerinin yakınında bulunan üzüm asmalarında bolca sinek olduğunu ve bunun kahvehaneye gelen vatandaşları rahatsız ettiğini söyledi. İki yıl önce ziyaretine gelen bir arkadaşının fikrine uyan Köse, "Arkadaşım su dolu şeffaf poşetleri kahvenin lambaları etrafına koyduğumda bu sinek ve kelebeklerden kurtulacağımı söyledi. Ben de uyguladım. Bugün sinekler kahveyi ancak uzaktan izliyor, kahvehaneme bile yanaşamıyor. Yazları sıcaklar fazla olunca müşteriler bu sineklerden rahatsız oluyordu. Sıfır masrafla yaptığımız şeffaf su dolu poşetlerle bu sorunu hallettim. Poşetlerin özelliği sinek ve kelebeklerin bu poşetteki sularda kendilerini dev gibi görmesi ve poşetin bulunduğu alana yaklaşamamasıdır. Poşetleri kahvede görenler aynı uygulamayı evlerinde yapıyor." dedi

Vatandaşlar ise önceden sinekler yüzünden kahveye gelemediklerini ancak su dolu poşetler devreye girince rahat rahat çay içebildiklerini ve oyun oynayabildiklerini söyledi.