Malatya’da bulunan aile mensuplarının temsilcisi Eğitimci Enver Kalaycıoğlu’nun öncülüğünde Şehir girişinde karşılanan akrabalar Malatya öğretmenevi’nde kendileri için verilen yemekte bir araya geldi.

Yemekte açılış konuşmasını Malatya Kalaycıoğlu ailesini temsilen Enver Kalaycıoğlu yaptı. Akrabaları ile birlikte olmanın, tanışıp kaynaşmanın kendilerini çok onurlandırdığını ve mutlu ettiğini belirten Kalaycıoğlu, “Sizleri burada ağırlamak ve yanımızda görmekten son derece sevinçliyiz. Peygamber Efendimiz sılayı rahim yapmamız son derece önemlidir demiştir. Kalaycıoğlu aileleri de Malatya’daki akrabalarını ziyaret etmekle birnevi sılayı rahim yapmıştır. Türk Milletini ayakta tutan yegane unsur aile bağlarıdır, aile bağlarımızın güçlendirilmesi gereklidir” dedi.

Merkezi Trabzon’da bulunan derneğin kuruluşundan bugüne neler yaptığı konusunda Avukat Adnan Kalaycı açıklamalarda bulundu. Ordu, Gümüşhane, Düzce, Samsun, ve diğer illerden katılan temsilciler de birer konuşma yaptı. 





İçişleri Bakanlığının kararnamesi ile Büyükşehir olması kesinleşen iller arasında bulunan Malatya’daki Kalaycıoğulları Derneğine Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hacı Nail Altunay aracılığıyla bir plaketin yanı sıra Trabzon’un tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı CD ve kitapçık sundular. Belediye Başkanının da kendilerini kardeş şehir duygularıyla selamlamasından memnuniyet duyan aile mensupları Trabzon Belediye Başkana selam ve sevgilerini gönderdi.



Malatya’da kurulması planlanan Malatya Kalaycıoğlulları Yardımlaşma ve Dayanışma derneğinin başkanlığına Enver Kalaycıoğlu’nun getirilmesi planlanırken, geceye Derneğin Onursal Başkanı Eski Milletvekili Göksel Kalaycıoğlu’nun birlik beraberlik mesajı da ayrı bir renk kattı. Gecenin sunuculuğunu Canan Kalaycı yaparken, geceye katılamayan akrabalardan; Malatya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu’nun, Prof.Dr Özen Güven’in, Doç.Dr Zeliha Bahçecioğlu’nun, Necmettin Kalaycıoğlu’nun, Veysel Kalaycıoğlu’nun, Emin Kalaycıoğlu’nun, Orhan Güven’in,Seydi Bahçecioğlu’nun selam ve muhabbetleri de katılımcılara iletildi.

Türkiye’nin dört bir anından gelen Kalaycıoğlu aileleri konuşmaların ardından çam sakızı çoban armağanı hediyelerini birbirine taktim etti. Trabzon’dan gelen Trabzon ekmekleri ve diğer hediyeler, Gümüşhane’den gelen,pestil ve sucuklar,Ordu’dan,Düzce’den gelen fındıklar ,Samsun’dan gelen hediyeler, Malatya kayısısı ile hoş bir anbiyans oluşturdu.

Malatya Musiki Derneği’nin sazları eşliğinde Eğitimci Enver Kalaycıoğlu, Malatya yöresinden,Fahri Kayahan’dan birbirinden güzel eserler okudu. Ayrıca yıllar önce Karadeniz yöresine yönelik yaptığı bestesini kemençe eşliğinde okuyunca davetlilerden büyük alkış aldı. Trabzon’dan gelen Kemençe Sanatçısı Musa Gömleksiz de kemençenin kıvrak teliyle davetlileri coşturdu. Karadeniz’in Horonu ile Malatya’nın üç ayak oyunu gecenin en güzel görüntüsüydü.



Kalaycıoğlu Ailelerinin Malatya Programı çerçevesinde,Cumartesi günü Malatya Merkez, Şire Pazarı ve Anadolu’yu yurt yapan Battalgazi İlçesi gezildi, Türkiye’nin seçkin eğitim kurumlarından Malatya Tarım Meslek Lisesi piknik alanında okul öğrencileri tarafından üretilen Malatya kayısı marmelatı, Kayısı suyu ikramları yapıldı. Malatya’da bulunan Karadenizliler Derneği de ziyaret edildi. Kanlıkümbet, Sütlü Minare, Peygamberimizin sahabelerinden İslamiyeti Anadolu’ya yayan Hasan Basri Hazretlerinin Türbesi, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Malatya Sanat Sokağı, Ulu Camii, Karakaya Barajı, Kernek Meydanı gezildi. Aile mensupları birlikte olmanın gururu ve onuruyla yeniden buluşma sözü vererek Malatya’dan ayrıldı.