Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı (DOKAP) tarafından yürütülen 'Doğu Karadeniz Turizm Master Planı' kapsamında Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize, Artvin yaylalarını kapsayan 2 bin 567 kilometrelik 'Yeşil Yol Projesi'nin 310 kilometrelik bölümünde yenileme ve yol yapım çalışması yapıldı. 2 yıldan bu yana  çalışması süren ve 40 milyon TL'nin harcandığı projeye 2014 yılında 47 milyon TL daha ödenek tahsis edilirken Samsun'dan başlayan ve Artvin Sarp Sınır Kapısı'nda bitecek yolun 289 kilometrelik bölümünde çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, projenin en önemli bölümünün Ordu'da olduğuna dikkat çekerek, şöyle dedi:

"Proje kapsamında ilimiz sınırları içinde yapılacak çalışmaların bedeli yaklaşık 11 milyon TL. Proje kapsamına bugüne kadar Çambaşı yaylası ile Mesudiye İlçesi'ne bağlı Beyağaç Köyü arasındaki 17 kilometrelik yol asfalt hale getirildi. Yine Çambaşı Yaylası ile Giresun'un Paşakonağı Yaylası arasındaki 9.1 kilometrelik yolun yapımı tamamlandı. Çalışmalar Kabadüz ve Mesudiye ilçelerinde yol onarım, altyapı ve üstyapı işleri olarak devam ediyor. Yolun Ordu'nun yaylalarındaki toplam uzunluğu ise 234 kilometre."
Proje ile Ordu'nun yaylalarının daha çok ziyaret edilebileceğine de dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, kenti son yıllarda ziyaret eden turist sayısında önemli artış kaydedildiğini vurgularken, şöyle devam etti:
"Özellikle Arap turistler yaylalarımıza adeta akın ediyor. 'Yeşil Yol Projesi' ile yaylalar arasındaki turizmde canlanabilecek, eko-turizmi hareketlendirecek. Kabadüz-Çambaşı arasındaki yolda iyileştirme çalışması sürüyor. Yine Çambaşı Kayak Merkezi'nin yapımı, Yeşil Yol'un tamamlanması kent turizmine büyük fayda sağlayacak. 'Yeşil Yol' üzerinde bulunan Mesudiye İlçesi'ne bağlı Zile Obası, Kızılağaç Yaylası, Köşe Obası gibi yaylalarımızda 150 yıl önce yapılan ahşap yapılarda orjinalliğini koruyor ve yurt içi yurt dışından gelen turistlerin de büyük ilgisini çekiyor. Turizme yönelik yol ve kayak merkezi gibi yatırımlar tamamlandığında kentimizin yaylalarını ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında da ciddi artış yaşanmasını bekliyoruz. Proje kapsamında ilimiz sınırları içerisindeki çalışmalar da bundan sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek."