Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Karadeniz hamsisinin Samsun'dan Hopa'ya kadar olan bölgede şu ana kadar avlanmadığını bildirdi.

Karadeniz hamsisinin birkaç gün önce Sinop ve Zonguldak çevrelerinde çok az miktarda avlandığına ancak bunun Karadeniz'deki tüm tezgahları dolduracak düzeyde olmadığına dikkati çeken Arslan, ''Çoğu yerde maalesef yerli hamsi satılıyor diye kamuoyuna yanıltıcı bilgi veriliyor. Birkaç gün öncesine kadar hiçbir yerde yerli hamsi yoktu. Gene de yok denecek kadar az var. Bu tüketicinin ihtiyacını karşılamaz'' dedi.

-Karadeniz hamsisi beklentisi-

Arslan, Marmara Bölgesi'nde yakalanan hamsinin Karadeniz'de yakalanan hamsiyle lezzet bakımından denk olmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Vatandaşlarda Karadeniz hamsisi beklentisi var. Karadeniz hamsisi Marmara'ya oranla çok daha lezzetli. Önümüzdeki günlerden itibaren çok miktarda olmasa bile Karadeniz hamsisinin tezgahlarda olacağı müjdesini tüketiciye verebiliriz. Hava şartlarından dolayı şu ana kadar hamsi avlanmadı. Bu zamanlarda deniz suyu sıcaklığının soğuması gerekiyordu. Hava şartları hamsi avcılığında etken.''

-Hamsi fiyatı bu yıl tavan yapacak-

Karadeniz Bölgesi'nde yakalanacak hamsinin bu yıl bol miktarda olmayacağını savunan Arslan, ''Fiyatlar da bu nedenle pahalı olacak. Hamsinin kilogramının bu yıl 5 liradan aşağı düşeceğini zannetmiyorum. Fiyatlar 5 ile 10 lira arasında olur. Ocak ayının ortalarına kadar avcılık büyük ihtimalle devam edecektir. Sonrasında ise hamsi göçe başlıyor. Ocak ayından sonra da Gürcistan'dan gelen hamsiyi yiyeceğiz'' diye konuştu.