GİRESUN (AA) - Giresunlu inşaat ustası Ragip Kuğu, köyde kullanmak için almak istediği ATV'nin fiyatını yüksek bulunca kendine dörtçeker araç yaptı.

Çanakçı ilçesi Bakımlı köyünde ikamet eden 30 yaşındaki inşaat ustası Kuğu, köyde karlı ve bozuk satıh yollarda ulaşım sorununu çözmek için ATV almak istedi. Motorun fiyatının yüksek olması nedeniyle kararından vazgeçen Kuğu, kendine dörtçeker bir araç yapmaya karar verdi.

Bir araç motoru alan Kuğu, diğer parçaları da ekleyerek yürüyen aksamı tamamladı. Daha sonra demir sacdan dış kısımları tasarlayarak ortaya kamyonet tarzı dörtçeker bir araç çıkardı.

Ragip Kuğu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişten beri dörtçeker arabaya merakı olduğunu söyledi.

- "Yaptıkça ortaya çıktı"

ATV almayı düşündüğünü ancak pahalı olması nedeniyle kendine araç yapmaya karar verdiğini anlatan Kuğu, şunları kaydetti:

"Araştırmalar yaptım, baktım hiçbiri kafama yatmadı. Hurda bir motor buldum, biraz onarım yaptım, ondan sonra motorun üzerine şanzımanı, diferansiyeli kendim dizayn ettim. Bunları bitirdikten sonra dış kasasını yapmaya başladım. Bunu yaparken de hiçbir planım yoktu kafamda, yaptıkça ortaya bir araba çıkardım."

Kuğu, ATV'nin çok küçük olduğuna dikkati çekerek, "Benim yaptığım araç köyde daha çok işe yarar. Fındık taşımaya yardımcı oluyor, bahçe içerisinde de geziyor, dar olması avantaj. Kışın buraya kar da çok yağar, yol kapandığında benim aracım dörtçeker olduğu için yolda kalma gibi bir durum da söz konusu olmayacak" dedi.

Kendisinin bir kaynak ustası ya da otomobil tamircisi olmadığını belirten Kuğu, "Tamamen merak, biraz da yetenek gerekiyor. Daha önce kendim dinamo ve jenaratör yapmıştım. Elektronik üzerine merakım var. Yaptığım aracın maliyeti 7-8 bin lirayı buldu" diye konuştu.