Trabzon Merkez  Karakaya Köyü’nde  Ramazan ayında her Cumartesi akşamı hayırsever bir vatandaş tarafından iftar yemeği veriliyor. Her geçen gün sayının daha da arttığı iftar yemeklerinin bundan sonra da sürdürüleceği belirtildi. Ayrıca  geçen hafta yapılan bir organizasyonla  ilk defa Köy halkı Kızılay’a topluca kan verdi.

Karakaya Köyü Muhtarı Haydar Kılıç, azalar, civar köy muhtarları, okul öğretmenleri ve köylülerin katıldığı iftar yemeğinde davetliler hem birlikte iftar yaptılar, hem de sohbet ettiler.  Her hafta Cumartesi akşamları bir araya gelen Karakaya Köyü sakinleri uygulamadan oldukça memnunlar.  Ayrıca bu yıl iftar yemeklerine çok önemli   bir sosyal proje de eklediler.  Köylüler caminin son cemaat yerinde geçtiğimiz hafta topluca kan verdiler.



Haydar Kılıç amaçlarının iftar vesilesiyle bir araya gelip köyün sorunları ve yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek "Geçtiğimiz hafta köyümüzde ilk defa  kan bağışında bulunduk. 42 ünite kan verildi.  Bunların yarıya yakını ilk defa kan verdi.  Önümüzdeki aylarda aynı kampanyayı tekrarlamayı düşünüyoruz. Ayrıca fındık sezonunu da TRT den canlı yayınla köyümüzden başlattık. TRT Haber kanalı fındık toplanmaya başlandığı ilk günlerde köyümüze gelerek hem  üretici hem de ihracat ayağıyla görüştü. Bu vesileyle köyümüzün de  tanıtımına katkıda bulundu" dedi.