CHP Trabzon İl Başkanlığı seçimine günler kala sıcak gelişmeler yaşanıyor. Daha önce adaylığını açıklayan İbrahim Akbulut adaylıktan çekildi. Bu gelişmeler üzerine yine CHP Trabzon İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan Türker Ertürk, İbrahim Akbulut ile ortak basın toplantısı düzenlendi. Mecvut başkan ve CHP Trabzon İl Başkan adayı Yavuz Karan'da aynı gün aynı saatte basınla bir araya gelmişti. Yavuz Karan'ın bu toplantıda yaptığı açıklamada," Adaylıktan çekilen İbrahim Akbulut il başkan adayı olmak için gereken 36 imzayı toplayamadığı için aday olamadı ve kurultay delegeliği pazarlığı yaparak Türker Ertürk'ün listesine girmiştir" dedi. Bu açıklama üzerine Türker Ertürk'ün yönetiminde girmek için herhangi bir talebinin bulunmadığını vurgulayan İbrahim Akbulut, Yavuz Karan hakkında sert açıklamalarda bulundu. Karan'ın yaptığı açıklamaları gerçeği yansıtmadığını iddia eden Akbulut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
"Yavuz Karan başkanım benim aday dahi olamadığım için Türker Bey lehine adaylıktan çekildiğimi söylemiş. Tesadüfe bakın ki bana da tam 183 kişi söz vermişti. Ben o 183 sözün muhakemesini yaptım ve Türker Beyi destekleme kararı aldım. Şimdi sıra Yavuz Başkan'da oda 183 imzanın muhasebesini şimdiden yapsın. Bu muhasebeyi seçimden sonraya bırakırsa içinde çıkamaz. Ben kendisiyle hep dost olarak kalacağım. Demokratik bu yarışta kendisine başarılar diliyorum."

Öte yandan 20 Mayıs 2012 tarihinde saat 10.00'da yapılacak olan CHP 34.Olağan Kongresine Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelip gelmeyeceği konusunda bir netlik kazanmadığı belirtildi.