Ortahisar Belediye Meclisi’nin MHP Grup Başkanı olmasına ragmen Trabzon’un geneliyle ilgili tüm sorunlara duyarlılık göstere Davut Çakıroğlu, bu eziyete son verilmesini istedi. Çakıroğlu konuyla ilgili Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş’u bilgilendirmek ve çözümü ile ilgili fikir alışveriinde bulunmak istediğini fakat kendisine ulaşmanın mümkün olmadığını ifade ederek ‘Ne yazık ki Trabzon’daki birçok idari amir gibi Sayın Bölgü Müdürü’de koltuğunda oturmaktan başka bir iş yapmamaktadır’ eleştirisinde bulundu.

 CAN GÜVENLİĞİ YOK

Çakıroğlu Hayrat’ın seçimlerde AK Parti’ye verdiği destekle Türkiye rekorunu kıran ilçe, Of ilçesininde Hayrat ile yarışan en büyük AK Parti destekçisi ilçe olduğunu belirterek ‘Bu iki ilçeyi birbirine bağlayan yol. Of-Hayrat karayolu Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü bünyesinde kara yolları hizmet ağında olan bir yoldur.

Aldığı hizmetler ise asıl sorgulanması gereken noktadır. Bu düşüncelerle, iki yıl boyunca Of-Hayrat karayolu üzerinde heyelan sebebiyle tek şeritli yol hizmeti verilebilmekte idi. Bundan yaklaşık 9  ay önce yol iyileştirme çalışmaları başlamış olup hala devam etmektedir. Fakat Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ilgisizliği nedeniyle yol çalışmaları esnasında vatandaşların hayatı tehlikeye atılmaktadır. İhaleyi alan firmanın kim olduğu, işin başlangıç ve bitiş tarihinin yer aldığı zorunlu tabelanın şantiye alanında olmayışı nedeniyle işi yapan kişiye de şikaletlerimizi iletemedik.

Sorumlu idare olan kara yolları denetimden uzak yada görmezden geldiği bu yol için uyarılması gereği üzere 

-İhaleyi alan şirketin şantiyede uyması gereken kurallara uyup uymadığını denetlemekten uzak olup milli servete bu denli zarar verirken vatandaşı çileden çıkartıp ihaleyi vermiş olduğu şirketi koruma görüntüsü vermektedir.

-Çalışma Alanında büyük çukurlar olup işaretler eksik bariyer yerlerine plastik bant çekilmiş olup bantlarda işlevsel değildir.

-Aydınlatma hiç yoktur, Servis yolu bir yana dursun, bırakın geçici asfatlamayı iş makinesi ile tesviye bile etmemektedirler.

-Meselenin özünde küçük maliyetler oluşturacak bu önlemleri almak Karayolları’nın öncelikli görevdir.

- Gerekli geçici iyileştirmenin bir an önce yapılması zarurıyettir ekleyelim

Bu ilçelerde yaşayan vatandaşlar bunu fazlası ile hak etmektetir. Can ve mal güvenliği devletin güvencesinde anayasa ile sabit olup devleti hizmet noktasında temsil eden kurumlar bunu dikkate alıp uyumamalıdırlar. 

Milli servetlerin korunması mecburiyeti, sorumluluğu ve bilinci ile hareket edilmesi gerektiği bilgisini kamu oyu ile paylaşırım’