Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Yeşiltaş Karakolu’na PKK’lı teröristlerin yaptığı saldırı sonucu 8 askerimiz şehit düşerken 16 askerimiz de yaralandı. Saldırıda Trabzon ise bir evladını kaybederken, bir evladını da yaralı olarak verdi. Trabzonlu Ali Yasin Erosmanoğlu’nun (21) şehit düştüğü saldırıda, Trabzonlu asker arkadaşı Ömür Arslan’da yaralandı.Trabzonlu Gazimiz Trabzon'a gelir gelmez şehdimiz Ali Yasin'i ziyaret etti. Gazimiz Ömür Arsla'nın şehidimizin mezarı başında donup kalması herkesin yüreğini dağladı.



Şehdimizin mezarının toprağına el süren ve içinde ki öfkeye zor hakim olan gazimiz Ömür Arslan, "O dağlıcada kahmaran gibi savaştı. O benim arkadaşım değil kardeşimdi. Birbirimize destek hep destek olurduk. Saldırıdan bir gün önce anı defterine duygularımı yazdırmıştı. Çok üzgünüm, onu burada böyle yatarken görünce dayanamıyorum" dedi.



Şehidimizn mezar ziyaretinden sonra şehidin annesi Nurten Erosmanoğlu'nun yanına mezardan aldığı bir karanfille giden Gazimiz Ömür Arslan," Ana ağlama ağlarsan bir daha buraya gelmem artık bende seninin oğlunum. Hep yanında olacağım. Orada hepimiz sizin için çatıştık" dedi.

Öte yandan saldırıdan önce şafak 50 sayan gazimiz Ömür, 45 gün hava değşimi aldı. 45 gün sonra Ankara Gata'ya gidip tezkeresini alacak.

GAZİ ÖMÜR ARSLAN'IN AÇIKLAMLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

KAHRAMANCA SAVAŞTIK, ŞEHİTLERİMİZ OLDU
İnönü Mahallesi 1 Nolu Düzen Sokak'taki bir apartmanın 1. katında oturan ailesi ile hasret gideren Arslan, çatışma gecesinde yaşananları anlattı. Gece saat 03.30 gibi taciz ateşi başladığını ve bu sırada yataklarından kaydırıldıklarını belirten Ömür Arslan “Biz de kalkıp mevzilere geçtik. Roketler gelmeye başladı her taraftan. Saat 03.30’dan 09.00’a kadar ciddi çatışmalar oldu. Kahramanca savaştık, şehitlerimiz oldu. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Biz o gün orada 5-10 kişiydik kahramanca savaşan şehitlerimiz de vardı onların içinde. Roket filan yediğimiz halde kanları gördüğümüz halde, normalde ben kana dayanamam ama baktığım zaman nasıl olduysa bir güç geldi. Yılmadık, kahramanca savaşıp hepsini geri çevirdik” dedi.



Çatışma sonrası sağ ele geçirilen teröristlerin “Bizim amacımız Yeşiltaş’ı ele geçirmek” dediklerini öğrendiğini ifade eden Ömür Arslan “Terörstlerin bayrakları vardı ellerinde. 45 kişiydik 8 tane şehit verdik. Allah rahmet eylesin ama az verdik yani onlarda daha çok ölü var” diye konuştu.

Arslan, çatışma sırasında ömrünün film şeridi gibi gözünün önünden geçtiğini kaydederek “Film gibi geçti 20 yıl gözümün önünden. Bende fazla bir şey yoktu en önemli olan gözüm olduğu için gözümle ilgilendiler, onu da fazla takmadım zaten arkadaşlarımı aklımdaydı. Aileme kavuştum çok mutluyum. Keşke onlar da ailelerine kavuşabilseydi” diye konuştu.

Ömür Arslan, Trabzon şehit arkadaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun da ailesine başsağlığı dileyerek iyi bir arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

BİR GAZİ BABASININ İSYANI
Oturduğu apartmanın kaloriferciliğini yapan baba Ali Arslan ise çocuğuna sağ salim kavuşmanın sevincini doğru dürüst yaşayamadığını söyledi. Baba Ali Arslan “Çocuğuma kavuştum çok memnunum, keşke şehit askerlerimizde ailelerine kavuşabilseydi” dedi.

Oğlunu Trabzon’a getirmek için paraya ihtiyacı olduğunu ancak bu parayı kimseden isteyemediği için bir bankaya giderek kredi başvurusunda bulunduğunu ifade eden baba Arslan “Bir bankaya gittim, kredi başvurusu yapmıştım kredi alacaktım. Dedim ki benim çocuğum yaralı ben çocuğuma gideceğim. Şu kredi işini ne yapıyorsunuz verecek misiniz, vermeyecek misiniz ? ‘Tamam ilgileneceğiz’ dediler Öğleye doğru ‘yok olmuyor’ dediler. Ben giderken cebimde kuruş param yoktu. Biri gelip de bir derdin var mı demedi. Sonra kardeşimin çalıştığı apartmanın yöneticisi para verdi ona ondan sonra benim çalıştığım binanın yöneticisi de para verdi, öyle gittik. Çok sıkıntılar yaşadık. Cebimizde para olsa istediğimiz yere gidip çocuğumuzla ilgilenirdik. Bunu yapamadık” ifadelerini kullandı.