Sülbiye Köse (55), karın şişkinlik şikayetiyle Görele Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada yapılan muayene ve tetkik sonucunda Köse’nin karnında büyük bir kitle olduğu tespit edildi. Köse’yi ameliyat eden Görele Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Opr. Dr. A. İbrahim Ulusoy ve Başhekim Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel, başarılı geçen ameliyatın ardından hastanın eski sağlığına kavuştuğunu söylediler.

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel, bu büyüklükte bir kitlenin tıpta nadir görüldüğünü belirterek “Hastamız karın bölgesindeki şişlik şikayetiyle bize başvurdu. Yaptığımız tahliller sonucu karın bölgesinde büyük bir kitle olduğunu belirledik. Daha sonra hasta ameliyata alındı. Ameliyatta hastanın karnından yaklaşık olarak 45 santimetreye 30 santimetre boyutlarında 15 kilogram ağırlığında bir kitle başarılı bir ameliyatla çıkarıldı. Bu kitle karın içersinde o kadar bir yer kaplamış ki normalde olması gereken bağırsaklar üçte bir alana sıkışmış vaziyetteydi. Kitleyi çıkardık hastamızı 3 gün boyunca yoğun bakımda takip ettik. Hastamız 7 gün içinde taburcu oldu. Çıkan kitleyi patolojik incelemeye gönderdik. Patolojiden çıkan sonuca göre kalan tedavi sürecini planlayacağız” dedi.

Ameliyatının yaklaşık altı saat sürdüğünü ve 3 gün yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra servise çıktığını belirten Köse “Beni Opr. Dr. A. İbrahim Ulusoy ile Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel ikna etti. Ameliyat olmaya karar verdim ve şimdi diyorum ki iyi ki kabul etmişim. Şimdi eski sağlığıma tekrar kavuştuğum için beni ameliyat eden doktorlara ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Onlara çok şey borçluyum” diye konuştu.