Trabzon'da 2006 yılında bir grup sağlık mensubu tarafından kurulan ve yurt içi ile yurt dışında yaptığı çalışmalarla dikkatleri çeken Karadeniz Sağlık Mensupları Derneği (KARSAMED )Hasanbaşoğlu Otomotiv'in sponsorluğunda, 'Sevgi Eli Projesi' kapsamında Tıp Bayramı nedeniyle bir etkinlik gerçekleştirdi.



KARSAMED Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Enbiye Uğur Özgür, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, sözlerine sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddeti kınayarak başladı. KARSAKMED’in 6 yıl önce faaliyetlerine başladığını anlatan Özgür, kurulduğundan buyana da pek çok hayırlı çalışmaya imza attığını dile getirdi. Bugünü kadar yurt içi ve yurt dışında sağlık taraması, tedavi hizmetleri, tıbbi alet, malzeme ve ilaç temini gibi faaliyetler gerçekleştirdiklerini anlatan Özgür, 'Derneğimizin kuruluş amacı da budur. Bu amaç doğrultusunda yurt içinde Ağrı ve Diyarbakır ile Trabzon’da ücretsiz sağlık taramaları yaptık." dedi.

'SİZLERE MİNNETARIZ'
Dr. Elmatri, ülkesindeki savaşın ardından Libya ve Türkiye arasında oluşan yardım ve sağlık köprüsünün ortak tarihi olan iki ülke için çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Türk hekimlerin ülkelerine gelerek kendilerine önemli hizmetler verdiğini anlatan Elmatri, 'Şimdi de biz buraya geldik. Artık özgür bir ülkeyiz. Karşılıklı bu gidiş ve gelişler inşallah daha da artacaktır. Sizlerin bizim için yaptıklarınıza minnettarız." dedi.

KİMSE YOK MU GÖNÜLLÜSÜ OLDULAR
Bu arada, etkinliğe Kimse Yok Mu Derneği tarafından eğitim için Somali’den Türkiye’ye getirilen bir grup öğrenci de katıldı. Eğitimlerini Trabzon’da sürdüren Somalili öğrenciler, kendilerini Türkiye’ye getiren Kimse Yok Mu’nun gönüllü elçileri oldu. Somilili gençler, programda açılan Kimse Yok Mu standında göre olarak hem katılımcılara gül hem de dernek broşürlerini dağıttı.



KARSAMED’in yaptığı faaliyetlerin anlatıldığı kısa bir filmin izlettirildiği etkinlikte ayrıca Trabzonlu bir grup doktor tarafından kurulan tiyatro ekibi de 'Kalp Krizi Değil, Gülme Krizi' adlı oyunlarını sahneledi. Etkinlik meslekte 40 yılını dolduranlar ile dernek faaliyetlerini katkı sağlayanlara plaket verilmesiyle sona erdi.

Etkinliğin sponsoru Hasanbaş Otomotiv, etkinliğe katılan kadınlara kadınlar gününe hitaben çiçekler dağıttı.