61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da uzun bir süre ‘Dalçık mı olsun, viyadük mü?” diye tartışılan Kaşüstü Kavşağı ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, bölgede Karayolları yetkilileri ile inceleme yaptı.

Bölgede çift makine ile çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Sağıroğlu, hafta sonuna kadar fore kazık çakma işleminin biteceğini bundan sonra da ise kazma işleminin başlanacağını ifade etti.

Sağıroğlu, “Çift makine ile fore kazık çakılıyor şuanda. O sahil kısmına giren vatandaşlarımız için biraz ‘Giriş-çıkış’ problemi var. Bölge Müdürümüz ile baktık yarından sonra iki ayrı noktadan sahile giriş vereceğiz. Hem otele hem de orada ikamet eden vatandaşlara.

Bu hafta sonuna kadar  belediye binasının önüne kadar çakılan fore kazık bitecek. Ondan sonra yolu ikinci karşı tarafa alıp o tarafta ki fore kazık çakmaya başlanacak. Fore kazık bittikten sonra kazı çalışmaları başlayacak.

Turizm sezonuna yetiştireceğiz. 6. ayın sonunda yolu ulaşıma açacağız. Eksiklerimiz kalır, imalat olarak onları bir yandan ulaşım devam ederken hallederiz. Önemli olan yolun ulaşıma açılmasıdır” diye konuştu.