61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon, Kaşüstü'nde Karayolları tarafından yapılacak olan 'Köprülü Kavşak' tartışma yaratmaya devam ediyor. TMMOB tarafından hazırlanan Dalçık şeklinde ki 'Avam Proje' Karayolları tarafından uygun görülmezken şimdi ise uygulama projesi hazırlanacak. 
 Bu noktada TMMOB, Karayolları'nın 8 ayda hazırladığı uygulama projesini 1 ay gibi bir sürede bitirmeye çalışacak. Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Yaylalı, "Orada ki alternatif projeler çok daha detaylı. Karayollarının yaptığı uygulama projesi gibi yeniden hazırlanıp belediyeye sunulacak. İnşallah 1 ayda yetişecek. Karayollarının 8 ayda yaptığını inşallah 1 ayda yapacağız. Dalçık modelini çalışacağız" dedi. 
 Kendilerinin projeyi hazırladıktan sonra Belediye meclisine sunacaklarını kaydeden Yaylalı, "Biz üstümüze düşeni yapalım da ondan sonrası belediye meclisinin takdiridir. Şuana kadar yaptığımıza da kimse inanamıyordu. Bunu nasıl yaptınız diye. Şimdi biz bütün imkanlarımızı zorlayacağız. 24 saatimiz bu şehre ait. Öyle diyoruz. Bütün odaların kurduğu ekipleri bütün ekipleri bir arada çalıştırıyoruz. Bir toplantıda 10 kişi bir toplantıda 5 kişi çalışıyor. Sonra  onları birleştirip dağıtıyoruz." dedi. 
 Hazırlanan Avam Projesini uygulama projesi haline getireceklerini kaydeden Yaylalı, "Şimdi bizim hazırladığımız bu Avam projeyi uygulama projesi haline getireceğiz. Bakalım inşallah kısa zamanda bitireceğiz. Getirdiğimiz an meclise getireceğiz. Ama 1 aydan daha uzun süre hakkımız da var. Kamulaştırmalar yapılacak. O süre içerisinde bitirip meclise getireceğiz ve son karar o zaman verilecek." diye konuştu.